Top 5 fotografii care au șocat lumea!

S-a spus de multe ori faptul ca o imagine face cat o mie de cuvinte. Cu toate acestea, nu toate pozele valoreaza atat, ci doar despre cateva fotografii rare se poate spune ca valoreaza mai mult decat o mie de cuvinte. Ele spun o poveste puternica, o poveste atat de emotionanta incat poate schimba lumea.

Asadar, mai jos aveti sansa de a vedea un top 10 fotografii care au socat intreaga lume.

5. Refugiatii din Kosovo (Carol Guzy)

Carol Guzy este prima femeie care a fost rasplatita cu Premiul Pulizer in anul 2000 pentru fotografia emotionanta cu refugiatii din Kosovo. Imaginea de mai sus il arata pe Agim Shala, un baiat de doi ani care este inmanat familiei lui printr-un gard din sarma ghimpata. Mii de refugiati din Kosovo au fost reuniti si campati in Kubes, Albania.

4. Urmele razboiului sub talpi (Carolyn Cole)

Carolyn Cole, fotograf de la Los Angeles Times, a facut o poza infioratoare in perioada cat a fost trimisa in Liberia. Aceasta imagine reprezinta efectele devastatoare ale razboiului civil liberian. Carcasele ramase de la cartuse acopera o intrega strada din Monrovia. Capitala a fost cea mai afectata regiune pentru ca a fost scena unor lupte grele intre soldatii guvernului si fortele rebele.

3. Masacrul din Thailanda (Neil Ulevich)

Neil Ulevich a castigat in 1977 Premiul Pulitzer pentru o serie de fotografii in care a evidentiat dezordinea si brutalitatea de pe strazile din Bangkok, Thailanda. Masacrul de la Universitatea Thammasat a avut loc pe 6 octombrie 1976 si a fost un atac extrem de violent asupra studentilor, care faceau o demonstratie impotriva lui Thanom Kittikachom. Acesta a fost un dictator care planifica sa se intoarca in Thailanda, iar numai gandul la aceasta intoarcere a provocat proteste violente. Protestarii si studentii au fost batuti, mutilati, impuscati si arsi pana au murit.

2. Dupa furtuna (Patrick Farrel)

Fotograful Patrick Farrel a surprins imagini de-a dreptul impresionante cu victimele din Haiti din anul 2008. Farrell a pozat tragedia haitiana, toate imaginile fiind in alb si negru. Subiectul „Dupa furtuna” este un baiat care incerca sa-si salveze caruciorul imediat dupa furtuna tropicala Hanna ce a lovit Haiti.

1. Puterea unui singur om (Bality Oded)

In 2006 autoritatile israelienei au ordonat evacuarea coloniilor neautorizate din teritoriile autohtone, cum ar fi Amona. Bality Oded, un fotograf israelian pentru Associated Press era la fata locului cand evacuarea a degenerat in ciocniri violente fara precedent intre colonisti si ofiterii de politie. Imaginea demonstreaza cum o femeie curajoasa s-a revoltat importriva autoritatilor.