Top 5 alimente care îți pot îmbunătăți performanțele cognitive

Cu siguranță că ai auzit despre o serie de alimente că sunt bune pentru creier sau chiar adevărată hrană pentru creier. Activități care țin de zona cognitivă, precum cititul, să zicem, pot fi destul de solicitante. Și pentru că tot se aproprie sărbătorile și fiecare dintre noi vom avea măcar câteva zile de vacanță, poate nu ar fi rău să îți stimulezi în mod sănătos creierul și să profiți de rezultate. Și alimentația este un loc bun de unde poți începe.

Am făcut un top 5 alimente care pot îmbunătăți performanțele cognitive. Iată care sunt acestea:

Pește

În afară de gustul delicios și irezistibil, peștele poate face lectura mai eficientă și mai ușoară. Majoritatea peștilor grași, cum ar fi somonul și sardinele, sunt buni în acest sens deoarece sunt bogați în acizi grași Omega-3, o substanță care stimulează circulația sângelui în creier.

În plus, unele tipuri de pește precum tonul și păstrăvul sunt, de asemenea bogate în vitamina B12 și seleniu, aceste substanțe acționând sinergic pentru a îmbunătăți performanța cognitivă.

Cu toate că peștele este extrem de benefic pentru creier, evită să-l consumi în exces (8 grame pe zi sunt eficiente ).

Legume

Legumele sunt extrem de benefice pentru întreg organismul, inclusiv pentru creier. În special cele verzi, portocalii și roșii, conțin vitamine și minerale vitale precum vitamina K, luteina, acidul folic și beta-caroten, care pot îmbunătăți performanța cognitivă.

Exemple de legume verzi, portocalii și roșii de consumat includ broccoli, morcovii și ardeiul. Poți chiar să combini legumele verzi, portocalii și roșii cu alte alimente benefice pentru creier, cum ar fi un ou. Aceasta nu numai că vă îmbunătăți gustul, ci va crește și valorile nutriționale generale pe care le vei obține.

Ouă

Oul nu este cunoscut doar pentru capacitatea sa de a reduce incidența bolilor cardiovasculare și de a îmbunătăți sănătăți sănătatea ochilor, ci este și un aliment important care poate îmbunătăți funcționarea creierului. Oul conține vitamine esențiale precum vitamina B12, benefică pentru memorie.

Un ou întreg este, de asemenea, bogat în colină, un neurotransmițător esențial care asigură o conexiune ușoară a creierului în timpul lecturii susținute. Poți mânca oul fiert sau prăjit. Indiferent pe care îl preferi, asigură-te doar că-l gătești la foc mic pentru a păstra cea mai mare parte a componentelor vitale care sunt benefice pentru creier.

Fructe de pădure

Poate că ai încercat toate mijloacele pentru a fi un cititor de cursă lungă, dar fără succes? Este momentul să începi să introduci în dietă fructe de pădure. Atunci când consumate, în organism se eliberează un flavonoid esențial numit antocianină, care va crește fluxul de sânge către creier, scăzând astfel riscul de demență și îmbunătățind performanța mintală și modalitățile de învățare.

Dintre toate fructele de pădure, afinele și murele par a fi cele mai potrivite pentru funcționarea corespunzătoare a creierului și pentru lectura eficientă.

Nuci

În general, nucile sunt benefice pentru creier și sunt considerate cele mai bune datorită concentrației ridicate de acid alfa-linolenic ( un tip de acid gras omega – 3) din compoziția lor.

Conform cercetărilor, consumul zilnic de nuci ajută la îmbunătățirea performanțelor cognitive. Totuși, dacă vrei să consumi nuci, asigură-te că o faci responsabil, pentru că sunt foarte bogate în calorii și grăsimi și pot agrava anumite probleme de sănătate.

Sursă