Tiroida în echilibru: Top 7 alimente bogate în iod pentru funcție optimă

Nutriția joacă un rol foarte important în menținerea sănătății tiroidei. O funcție insuficientă a glandei tiroide și excesul de hormoni pe care îl produce sunt dăunătoare stării corpului. Acest lucru reduce performanța și înrăutățește starea de spirit.

Pentru prevenirea diferitor boli ale glandei tiroide, medicii recomandă diversificarea dietei cu alimente bogate în iod, proteine, săruri minerale, oligoelemente ți vitamine, în special acid ascorbic și vitamine B.

Iată o listă cu cele mai benefice alimente care pot ajuta la susținerea funcției tiroidiene.

1. Merele

Merele au un efect benefic asupra tuturor sistemelor corpului, distrugând bacteriile patogene. Principalul lucru este să le mânănci împreună cu coaja, acestea conțin o cantitate mare de iod.

2. Carne de crab și fructe de mare

Acestea conțin vitamina B12 și zinc, care stimulează sistemul imunitar al organisimului. Vă rugăm să rețineți că conservele de carne de crab îți păstrează și proprietățile benefice.

3. Alge

Conține iod și încă 40 de vitamine și elemente care protejează împotriva bolilor tiroidiene.

4. Afine

Aceste boabe ocupa primul loc în ceea ce privește antioxidanții. Ajută la eliminarea tulburărilor hormonale ale glandei tiroide.

5. Pește roșu

Este o sursă de acizi grași omega-3. Sunt esențiale pentru buna funcționare a glandei tiroide. Mănâncă pește roșu cât mai des posibil.

6. Nuci și miere

Ajută la activarea glandei tiroide. Zdrobiți 3-4 nuci, amestecați cu o lingură de miere și mâncați dimineața pe stomacul gol. Luați acest „medicament” zilnic timp de 1 până la 2 săptămâni.

7. Lămâie cu miere

Activează glanda tiroidă. Clătiți bine 2-3 lămâi, radeți-le pe o răzătoare fină cu coajă. Amestecați-le cu aproximativ aceeași cantitate de miere. Luați 1 lingură de 3 ori pe zi între mese.

Sursă