Sunt influențate analizele de sânge dacă fumați înainte de a le face?

Sunt influențate analizele de sânge dacă fumați înainte de a le face? Testele de laborator sunt una dintre cele mai utilizate și mai reușite metode pentru a-i ajuta pe medici să pună un diagnostic.

Din acest motiv, este necesar să luați toate precauțiile care trebuie respectate în mod corespunzător pentru a vă asigura că testul reflectă cât mai realist posibil starea reală a organismului dumneavoastră.

Există mai mulți factori care trebuie luați în considerare atunci când efectuează analize de sânge. Este important să clarificați în prealabil orice îndoială cu medicul dumneavoastră sau cu specialiștii de laborator.

Timpul de post, utilizarea de medicamente, odihnă, consumul de băuturi alcoolice, exercițiile fizice sunt aspecte care pot modifica rezultatele.

Ce poate face fumatul asupra organismului dumneavoastră?

Țigările, după cum știm deja, introduc multe substanțe toxice în organism și provoacă multe modificări în acesta. Inclusiv modificări ale circulației și respirației.

Nicotina, care este unul dintre principale ingrediente negative ale țigărilor, este elementul principal atunci când vine vorba de alterarea circulației sângelui.

Alte probleme pe care fumatul la poate provoca sunt:

  • boli respiratori obtructive cronice, cum ar fi bronșita și emfizemul;
  • boli cardiovasculare, cum ar fi infarctul miocardic și angina pectorală;
  • cancer, în principal al plămânilor;
  • complicații în timpul sarcinii;
  • impotență sexuală.

Ce teste pot fi afectate de fumat?

Nu trebuie să fumați cel puțin o zi înainte de vă face teste pentru:

  • agregarea plachetară;
  • curba glicemică;
  • teste de efort respirator.

Țigările pot crește concentrația de hemoglobină, numărul de globule roșii, numărul de globule albe și volumul corpuscular mediu, precum și scăderea colesterolului bun și creșterea nivelului de adrenalină și aldosteron.

Nu trebuie să fiți medic sau profesionist în domeniul sănătății pentru a ști că nu trebuie să fumați niciodată – și cu atât mai puțin înainte de teste și examinări medicale. Tutunul este dăunător în orice împrejurare, vă modifică metabolismul în rău, vă afectează întregul organism.

Are efect imediat și direct asupra parametrilor pielii, a capacității pulmonare și chiar a tensiunii arteriale. În general, cel mai bine este să eliminați ideea de tutun din viața dumneavostră.

Este clar că astfel de substanță dăunătoare, care afectează atât de mult funcționarea organismului nostru și dăunează foarte mult sănătății noastre, este, de asemenea, dăunătoare prin modificarea rezultatelor testelor de laborator.

Sunt influențate analizele de sânge dacă fumați înainte de a le face?

Pentru a avea efectul dorit și pentru a da rezultate reale, aceste teste trebuie să descrie cât mai exact posibil funcționarea organismului, starea corpului și substanțele care îl traversează zilnic.

Bineînțeles, dacă aveți obiceiul nociv de a fi fumător, această nefericită starea a dumneavoastră face parte din funcționalitatea dumneavoastră zilnică și este bine ca ea să fie corect reprezentată în examinările și testele pe care le efectuați în laboratorul de patologie clinică.

Problema este că fumatul poate „masa” rezultatul la fumători – dar tutunul fumat interferează și cu alți indicatori și substanțe care trebuie analizate și detectate în timpul analizelor de laborator.

Dacă urmează să efectuați, de exemplu, studii de agregare plachetară, curbe glicemice sau teste ergometrice, fumul pe care îl luați în plămâni imediat înainte va afecta citirea fiabilă a rezultatelor care vor fi analizate, potrivit.

Prin urmare, fumatul este întotdeauna dăunători – și chiar interferează cu evaluarea corectă a sănătății dumneavoastră.

Sursă