SUCUL DE CASTRAVETE – Efect anti cancerigen, reduce inflamația și ajută la slăbire

Crocanţi şi răcoritori, castraveţii sunt ingredientul nelipsit al salatelor de vară. Îi poți consuma ca atare sau blenduiţi, pentru a-i transforma în sucul de castravete. Varianta lichidă reprezintă o băutură nutritivă perfectă, dacă vrei să scapi de kilogramele în plus. Contin vitaminele A, C si K, precum si antioxidanti si putin calciu si fier. De asemenea, ofera un tip de fibra numita lignina, iar studiile experimentale au sugerat ca aceasta poate proteja impotriva cancerului care are legatura cu estrogenul

Castravetele este printre cele mai cunoscute şi utilizate plante tropicale în întreaga lume. Acesta este consumat cu precădere murat, însă sub această formă își pierde o mare parte din nutrienți. Sucul de castravete este o băutură sănătoasă, hrănitoare și versatilă. Datorită conţinutului bogat de nutrienţi, acest lichid oferă multe avantaje organismului.

Beneficii asupra organismului

  • Este anti-cancerigen
  • Reduce riscul de obezitate
  • Accelerează metabolismul
  • Subţiază talia
  • Combate retenţia de apă
  • Previne osteoporoza

Combate retenția de apă

Dacă reţii apă și ești balonată, sucul de castraveţi va alunga aceste neplăceri. Semințele de castravete previn constipaţia. Sucul are în compoziţie magneziu, care reglează tranzitul intestinal, deci te fereşte de balonare.

Reduce inflamaţiile

Sucul de castravete reduce acidul uric, care provoacă inflamații la nivelul articulațiilor. Consumată zilnic, această băutură curăţă articulaţiile, ameliorând durerea. Prin urmare, sucul de castravete ajută la tratarea artritei, a astmului și a gutei.

Util in afectiuni ale pielii

Cantitatea mare de vitamina C si antioxidanti din castravete il fac un ingredient important in multe creme de frumusete ce trateaza eczeme, psoriazis, acnee, etc.

Accelerează metabolismul

Sucul de castraveți și lămâie topeşte grăsimile, mai ales dacă îl bei înainte de culcare. În timpul somnului, activitatea metabolică scade, iar acest elixir începe să acţioneze asupra stratului adipos. Amestecă într un blender un castravete fără coajă, o lămâie, câteva fire de pătrunjel, o linguriţă de ghimbir, una de suc de aloe vera și o jumătate de pahar de apă. Aloe vera şi ghimbirul sunt cunoscute pentru efectul de stimulare a metabolismului.

Mod de preparare

Un suc de castravete preparat cat mai simplu, in blender sau in storcator, poate fi consumat in doua feluri:

  • intern – de exemplu poti sa bei un pahar de suc de castravete in amestec cu mar verde;
  • extern – sucul de castravete are proprietati deosebite asupra refacerii pielii si cresterii parului.

Daca nu ai blender sau storcator, poti sa dai castravetii pe razatoare, si cu ajutorul unui tifon storci zeama din ei.

Zeama de la castravete este un element fantastic pentru piele, destul de ieftin si usor de preparat. Atat castravetele, cat si pielea, au acelasi nivel de hidrogen! Din acest motiv este usor pentru castravete sa mascheze toate problemele pielii.

Sucul de castravete ajuta la calmarea si catifelarea pielii. Senzatia racoritoare ce apare dupa aplicare, este cea care te face sa te relaxezi in cel mai scurt timp. Relaxarea se realizeaza datorita substantelor specifice continute de castravete.

2-3 linguri cu suc de castravete, administrat dimineata pe stomacul gol, mareste diureza, dezintoxica organismul si caile urinare si respiratorii si de asemenea calmeaza colicile intestinale. Se poate consuma pana la 500-1000 ml pe zi. Este un adevarat medicament, cu un efect diuretic si depurativ exceptional, dar si calmant gastric, hidratant si racoritor.

Sursa