Sos de Avocado pentru salate și paste
Tot mai multe persoane aleg dressing-urile dietetice în locul maionezei clasice pentru a finaliza o salată. Acestea pot fi preparare din iaurt sau din avocado.
Rețeta pe care v-o prezentăm conține doar 3 ingrediente, iar cel principal este avocado. Textura sa cremoasă și bogată îl face ideal pentru creme și sosuri, sărate sau dulci.
Cu un conținut nutrițional extrem de bogat, avocado poate constitui un adaos inspirat la orice mâncare. Un fruct ne poate oferi:
4 g de proteine
15 g de fibre ( 56% din doza zilnică recomandată )
20 de vitamine, minerale și fitonutrienți
Dietele bogate în alimente care conțin fibre au fost asociate cu un risc redus de boli cardiovasculare diabet de tip 2, obezitate și unele tipuri de cancer.
Spre deosebire de alte fructe, avocado conține sub 1 g de zahăr și foarte multe grăsimi. Trebuie menționat că peste 75 % din ele sunt grăsimi nesaturate, mai precis monosaturate și polinesaturate.
Pe lângă faptul că el însuși este foarte hrănitor, avocado ajută corpul să absoarbă mai bine substanțele nutritive din alimentele ingerate la aceeași masă, îndeosebi cele liposolubile, precum alfa și beta-caroten și luteină.
Sos de avocado pentru salate – rețetă
Ingrediente
1 avocado
2 linguri de suc de lămâie
1 roșie ( sau 2 linguri de suc de roșii )
Preparare
Avocado trebuie copt bine pentru a-l putea pasa mai ușor și a obține o pastă fină. Dacă nu este copt va avea un gust artificial neplăcut.
Tăiați avocado în două, scoateți sâmburele și tăiați pulpa bucăți. Pasați-le cu ajutorul unui blender ( fix sau manual ) împreună cu celelalte ingrediente. Trebuie să obțineți o compoziție cremoasă.
Sosul rezultat se poate folosi la salate, paste și alte preparate care necesită sosuri.
Dat fiind că avocado se oxidează repede, este indicat să pregătiți acest sos în momentul în care sunteți gata să-l serviți sau să-l adăugați în rețete, și doar în cantități de care aveți nevoie.
În această rețetă mai puteți adăuga și alte ingrediente, precum puțin ulei de măsline, muștar, pătrunjel, usturoi, și miere de albine.