Siropul de cimbrul pentru combaterea tusei – O rețetă simplă de făcut în casă

Rețetă de sirop pentru tuse.

Tusea ta nu vrea să treacă? Este posibil să nu te fi gândit să folosești beneficiile cimbrul și proprietățile sale medicinale puternice! Această plantă este eficientă în lupta împotriva tusei și în curățarea căilor respiratorii. Prin urmare, nu este surprinzător să se găsească în cele mai multe remedii ale bunicii pentru bronșită, angină, gripă, răceli sau nazofaringite. Desigur, ceaiurile de plante de cimbru cu miere, ghimbir, usturoi și / sau suc de lămâie organic ( stimulând sistemul imunitar cu vitamina C ) fac minuni. Cu toate acestea, este foarte plăcut să ai un sirop gata de utilizare pentru a-l consuma în anotimpurile reci. Iată cum să faceți siropul dvs. de cimbru, un adevărat remediu tonic cu proprietăți antiseptice.

Ingrediente:

  • 200g crenguțe de cimbru proaspăt
  • 50 cl apă
  • Aproximativ 200g de zahăr pentru păstrare între 3 și 6 luni ( sau chiar 500g pentru a-l păstra până la un an )

Cum să vă faceți propriul sirop de cimbru?

Obține cimbru proaspăt și îndepărtează rădăcinile și crenguțele uscate. Apoi există două moduri de a-l face.

Primul este să se lase siropul sa infuzeze mult timp:

Turnați un litru de apă clocotită peste el și lăsați-l să se macereze o zi. Se filtrează și se încălzește sucul la foc mediu. Pentru a face acest lucru, nu ezitați să acoperiți cu un capac pentru a concentra ingredientele active în infuzie.

Apoi adăugați zahărul când amestecul este fierbinte și amestecați regulat până se îngroasă.

Se pună în sticlă imediat.

A doua tehnică va necesita un pic de monitorizare pentru a nu se evapora toată apa! Cu toate acestea, este cel care va da cel mai bun rezultat.

Turnați apa într-o cratiță, adăugați cimbru și dați-o la fiert, cu capacul pus. Odată dat în fierbere, micșorați focul și lăsați la foc foarte mic timp de 20 de minute.

După ce îl luați de pe foc, îl puteți lăsa apoi să se odihnească 1-2 ore ( întotdeauna acoperită ).

Apoi filtrați și cântăriți lichidul. Puneți-l într-un vas cu aceeași greutate de zahăr.

Apoi se încălzește și se amestecă bine câteva minute, până când lichidul devine omogen.

Rețeta se sirop pentru tuse. Cum să consumi siropul de cimbru?

Ca orice sirop, acesta poate fi diluat în apă sau ceai din plante pentru a fi pe placul papilelor gustative. Poate fi folosit și în bucătărie pentru a adăuga un pic de aroma suplimentară în farfurie. În caz contrar, dacă sunteți bolnav, consumați o linguriță de trei ori pe zi. Puteți păstra acest sirop foarte eficient timp de câteva săptămâni sau chiar luni la frigider. Bronhiile îți vor mulțumi!

Sursa