Sirop de ceapa pentru tuse.

Sirop de ceapa pentru tuse. Mod de preparare.

Prima reteta.

Reteta clasica si cea mai folosita este decoctul de ceapa, util in vindecarea tusei seci. Pentru 250 ml de apa se iau doua cepe mici, de marimea unui ou, curatate de radacini (dar nu de coaja – aceasta are substante benefice) si se adauga in apa cand aceasta ajunge in punctul de fierbere.

Se lasa 10 sau 15 minute. O variatie la aceasta reteta este adaugarea de miere in timpul fierberii, insa doar pentru un gust mai placut, intrucat aceasta isi pierde proprietatile la temperaturi mai mari de 40 de grade.

A doua reteta

O altă varianta de sirop de ceapă este cea pentru copii (dar nu mai mici de 4 ani, din cauza conţinutului de miere), mult mai plăcută la gust.

Ai nevoie de o ceapă albă sau roşie, de un borcănel de miere organică sau de o ceaşcă de zahăr granulat şi de un borcănel în care să pui amestecul.

Taie ceapă în felii egale şi pune prima felie la baza borcanului, turnând un strat de miere sau de zahăr deasupra.

Continuă să alternezi straturile până umpli recipientul şi, când ai terminat, lasă siropul să se facă timp de 8-12 ore.

Poţi să adaugi scorţişoară şi o linguriţă de zeamă de lămâie, pentru a spori proprietăţile antibacteriene ale siropului şi pentru a-i da un gust mai plăcut.

  A treia reteta

Curățăm ceapa, scobim la jumătate și adăugăm miere lăsăm 8 ore apoi servim câte 2 lingurițe acel sirop de 3 ori pe zi.. Merită încercat…

A patra reteta

Siropul te scapă de bronşită. Poţi să ameliorezi simptomele bronşitei (durerii musculare, transpiraţie şi tuse) cu sirop de ceapă. Toacă fin 1 ceapă şi amestec-o cu 2-3 frunze de varză tăiate mărunt. Pudrează amestecul cu zahăr tos şi lasă-l la macerat 48 de ore. Din siropul format, ia câte o lingură, de mai multe ori pe zi.

Preluat: https://sfaturi-idei-si-povesti-despre-viata.ro/