Sfaturi utile – învățați cum să îndepărtați cele mai înfiorătoare și vechi pete de pe lucruri

Acest articol este o adevărată descoperire pentru orice gospodină.
Câte lucruri sunt aruncate de la petele încăpățânate! Uneori, chiar și cele mai noi lucruri și accesorii din materiale textile trebuie trimise la coșul de gunoi din cauza unei contaminări vizibile. Dar vă vom arăta cum să faceți față celor mai dificile pete și să eliminați chiar și petele vechi.

Îndepărtarea petelor de pe îmbrăcăminte:

Detergent pentru spălat vase – înmuiați obiectul în apă cu gheață timp de 10 minute, turnați detergentul pentru spălat vase, spălați ca de obicei. Petele alimentare vor dispărea.

Amoniac – îndepărtează petele grase.

Aspirina – spală sudoarea: se toarnă 4 comprimate zdrobite într-un pahar cu apă caldă, se umezesc petele cu o soluție, se lasă să stea 2 ore și se spală.

Lapte – Se amestecă 1 litru de lapte și 2 linguri de suc de lămâie pentru a îndepărta petele de fructe de pădure. Lăsați hainele să stea 2 ore, apoi clătiți și spălați în apă obișnuită cu săpun.

Cremă de ras – îndepărtează fondul de ten. Aplicați cremă de ras pe țesătură, așteptați 20 de minute, spălați.

Șervețele umede pentru bebeluși – mergeți prin murdărie cu o perie de îmbrăcăminte, îndepărtând stratul superior de murdărie. Ștergeți locul cu o cârpă umedă și spălați-l la temperatura de 30 de grade.

Suc de lămâie – elimină urmele de afine, zmeură, struguri, alte fructe, ciocolată. Stoarceți sucul de lămâie, amestecați cu oțet în proporții egale, aplicați amestecul pe pată cu un tampon de bumbac, ștergeți ușor.

Oțetul vă va ajuta să spălați ketchup-ul. Întoarceți hainele murdare pe dinăuntru, clătiți cu apă rece, lăsați în apă amestecată cu îndepărtarea petelor timp de 10 minute, ștergeți cu oțet, faceți acest lucru de mai multe ori, dacă este necesar.

Sursa