Se inchid terasele? De cand se va aplica masura

Autoritatile pregatesc inchiderea teraselor dupa ora 23.00. Aceata msura ar intra in vigoare incepand din luna august. Guvernul incearca prin aceasta masura sa incetineasca ritmul cresterii numarului de noi cazuri de coronavirus.

In momentul de fata sunt discutii in Guvern. Ludovic Orban este nemultumit ca desi controalele sunt intensificate, nu sunt eficiente.

Se preconizeaza ca dupa ora 23.00, terasele se vor inchide, la inceputul lunii august. Cresterea numarului de persoane infectate cu coronavirus face imposibila aplicarea altor masuri de relaxare, inclusiv redeschiderea restaurantelor.

Initial s-a vehiculat ca ora de inchidere, ora 22;00, dar premierul a mai adaugat o ora in plus.era de a inchide terasele la ora 22.00,

Premierul Orban: Patronii de terase sunt anuntati inainte ca urmeaza sa fie controlati

Surse din anturajul premierului spun ca Ludovic Orban este foarte nemultumit ca sunt anumite persoane din Guvern care anunta patronii de terase inainte de a se face controalele, astfel incat de multe ori, in ultimele zile, controalele au fost intensificate, insa nu au avut o rata de eficienta asteptata de Guvern.

Ludovic Orban a mai spus sambata ca s-au pus in pericol astfel atat campania, cat si alegerile locale.

Si Seful DSU, Raed Arafat, anunta noi restrictii, in conditiile actuale.

„Vor fi masuri care nu vor fi pe placul tuturor (…) Din pacate, numarul deceselor va continua sa fie ridicat si poate sa creasca.

Noi nu vedem insa decesele in cifre seci, fiecare deces este un om, este tata, mama, ruda. Ca sa protejam populatia si sa reducem numarul, solutia este respectarea regulilor pe care unii incearca in continuare si foarte intens sa le batjocoreasca.

De regula, in weekend, numarul testelor si trecerea lor in registre sunt reduse, dar trendul este crescator si ne asteptam la cresteri.

Trebuie sa invatam de la ce au patit altii, dar curentul de negare si de atacuri existente este intens si, din pacate, populatia crede, pentru ca citeste ce scrie pe retelele de socializare, fara sa verifice originea informatiei, plus ca vedem fake-news-uri in fiecare zi”, a declarat Secretarul de Stat.

Preluat: https://fabricatinromania.info/