Salată de sfeclă cu brânză feta care luptă împotriva inflamației, detoxifiază ficatul, tratează anemia și este atât de delicioasă
Rețeta de salată cu sfeclă roșie și feta:
Ingrediente:
- 2 sfecle medii
- 50-60 de grame de feta
- 2 căței de usturoi, tocați mărunt
- 2 linguri coriandru tocat fin
- 1 lingură ulei de măsline
- O mână de caju ușor prăjite ( opțional )
Preparare:
Fierbeți sfecla într-o cratiță la foc mediu timp de aproximativ 40 până la 45 de minute. Ar trebuie să puteți înțepa cu ușurință sfecla cu un cuțit când sunt gata.
Goliți apa fierbinte din oală și umpleți-o cu apă rece pentru a o lăsa să se răcească.
Scoateți piele de pe sfeclă. De asemenea este posibil să răzuiți pielea cu o lingură.
Tăiați sfecla și brânza feta în cuburi.
Puneți toate ingrediente într-un castron mare de salată, turnați uleiul de măsline și adăugați coriandrul și restul ingredientelor apoi amestecați totul.
Serviți salata proaspătă și răsfățați-vă!
Beneficiile ingredientelor
Sfecla
Datorită alcalinității sale, sfecla este eficientă în combaterea supra acidității din organism, în timp ce conținutul său ridicat de fier regenerează și reactivează globulele roșii și ajută la combaterea anemiei. Sfecla conține, de asemenea, cupru care acționează ca un cofactor pentru a face fierul mai biodisponibil pentru organism.
Colina este un nutrient important care se găsește în sfeclă, ajută la menținere structurii membranelor celulare, ajută la absorbția grăsimilor și reduce inflamația cronică.
Beneficiile brânzei feta
Brânza feta este una dintre cele mai sănătoase brânzeturi care are un conținut foarte scăzut de calorii, pe lângă faptul că este delicioasă.
Brânza feta este făcută din lapte de oaie dintr-un amestec de lapte de oaie cu lapte de capră. Este bogat în nutrienți și va permite să îl consumați fără să vină, deși moderația este întotdeauna recomandată. Deoarece laptele de capră este mai ușor de digerat, mai puțin alergen și mai puțin inflamator, este un aliment ideal pentru persoanele care nu tolerează produsele lactate de la vaci.
Brânza feta conține o proteină numită alfa-lactalbumina, care este o proteină cu capacitatea de a lupta împotriva celulelor canceroase, potrivit unui studiu realizat de Universitatea Lund din Suedia. Ceea ce face brânza feta un protector împotriva tumorilor și cancerului.
Această brânză sănătoasă oferă bacterii care nu numai că vă susțin sănătatea instestinului, ci și vă îmbunătățesc sistemul imunitar.
Usturoi
S-a demonstrat că compușii cu sulf din usturoi protejează organele împotriva toxicații metalelor grele.
Coriandru
Coriandrul are un conținut foarte scăzut de grăsimi saturate și colesterol și conține doar 23 de calorii la 100g. Este o sursă foarte bună de fibre alimentare, vitamine A,C,E,K, calciu, fier, potasiu și magneziu.
Ulei de măsline organic
Reducerea inflamației este unul dintre principalele beneficii ale uleiului de măsline extravirgin. Într-adevăr, conform unui studiu efectuat in Australia, oleocantalul, un compus prezent in uleiul de măsline, se afla în spatele efectului sau antiinflamator și s-a dovedit a fi la fel de eficient ca ibuprofenul, un medicament antiinflamator.
Important: Dacă urmați un tratament medical, este indicat să consultați medicului dumneavoastră înainte de a consuma sfecla.
Când este crudă, sfecla poate provoca probleme digestive. Cel mai bine ar fi să-o gătiți pentru a evita aceste tulburări.