Remedii vechi pentru diverse probleme ale pielii. Negi, alunite,furuncul, arsuri…

Aluniţe; frunză proaspătă de aloe sau tulpină, se unge locul de 2 – 3 ori/zi, ustură puţin dar în timp dispar

Acnea; 4 linguriţe pulbere de rădăcină de măcriş se amestecă cu 4 linguriţe de miere, se consumă pe parcursul zilei, pe stomacul gol. Cura durează 2 luni.
Intr-o sticlă se pune o rădăcină de hrean rasă cu oţet de vin, cît să-l acopere, se lasă la macerat 10 zile la temperatura camerei. Se aplică dimineaţa şi seara locurile afectate, avînd faţa udă.

Arsuri; se unge locul cu ulei de cătină.
Pentru a calma durerea şi a înpiedica formarea băşicilor se rade un morcov, se aplică sub formă de cataplasmă.

Boli de piele; acnea, alergia, psoriazicul,forme de lupus, (vezi constipaţia).

Cicatrizare estetică a rănilor sau tăieturi; cataplasmă cu tătăneasă şi mărul lupului în părţi egale, o dată pe zi timp de o oră

Furuncule; se aplică vreme de 2 – 4 ore cataplasme de in (4 linguriţe seminţe de in măcinate se amestecă cu 4 linguri pulbere de muşeţel, după care se adaugă apă până se formează o pastă omogenă. Se pune pe o bucată de tifon şi se aplică pe locul afectat).
Se rade un morcov, se pune cataplasmă pe locul afectat.Impetigo; se rade un morcov, se pune într-un tifon, se aplică pe locul afectat, crustele vor cădea destul de repede.

Noduli provocaţi de injecţii; compresii cu felii subţiri de lămâie, după 4 ore se schimbă cu altele până dispar definitiv.
Comprese cu bitter suedez după ce se unge locul cu cremă de gălbenele, se lasă câteva ore sau toată noaptea

Negi; se ung de 2 ori/zi cu zeamă de păpădie.
Coaja de la 2 lămâi, se lasă la macerat 8 zile în 500 ml. oţet de fructe, se ung negii de 2 ori/zi, se repetă până la dispariţie.Pete pe piele; se beau zilnic pe stomacul gol 2 – 3 căni de decoct de rădăcină de măcriş, având efect benefic asupra ficatului. Cura durează 1 lună, este mai eficientă dacă se adaugă şi 1 linguriţă de trei fraţi pătraţi.

Pitiriazis; răşină proaspătă de brad sau pin se aplică direct pe zona afectată..

Protecţia pielii la frig, vânt, radiaţii solare; se unge pielea cu un strat subţire de ulei de cătină înainte de a fi expusă la factorii agresivi de mediu, având efect de filtrare a radiaţiilor ultraviolete şi a altor tipuri de radiaţii cu efecte nocive

Preluat: https://sfaturi-idei-si-povesti-despre-viata.ro/