Remedii naturiste pentru reumatism, guta, dureri de spate., dureri articulare, artrită.

• Remedii naturiste pentru reumatism, guta, dureri de spate., dureri articulare, artrită.

Ghimbirul amelioreaza durerile articulare, pus in apa de baie. Hreanul era folosit in Antichitate pentru tratarea reumatismului cronic, durerilor musculare si de piept.

Puneti o radacina de ghrean rasa intr-un prosop si aplicati pe zona dureroasa.

Beti o lingurita de suc de cartofi cruzi inainte de fiecare masa.

Adaugati in apa de baie o jumatate de cana cu flori uscate de lavanda.

Nu uitati de nuci. Mancati cate 4-5 pe zi, deoarece sunt bogate in acizi grasi omega 3 si reduc inflamatiile.

Leacul naturist cel mai cunoscut in lupta cu durerile reumatice este varza cruda. Cataplasmele cu foi de varza sunt cunoscute de generatii pentru efectul lor benefic. Intern, in durerile reumatismale, cat si in cele provocate de guta, se recomanda sucul de varza, cate doua pahare pe zi, in cure de trei saptamani.

Scoarta de salcie, care nu este altceva decat aspirina naturala, este folosita de mii de ani pentru alungarea durerilor de tot felul.

Cercetarile au demonstrat ca miscarea amelioreaza suferintele provocate de reumatism. Deci nu stati numai in casa.

Durerile de picioare trec cu urmatorul leac: se amesteca un hrean ras cu o lingura de sare grunjoasa, o lingura de faina si spirt medicinal cat cuprinde, ca sa formeze o pasta. Compozitia se pune intr-un saculet, o seara se pune pe o talpa, a doua seara pe cealalta talpa. Sau se face masaj cu ulei de sunatoare si ulei de coada calului in parti egale, iar intern, se bea ceai de macese.

Durerile de spate se trateaza cu cartofi fierti in coaja si inveliti intr-un prosop. Puteti face bai fierbinti cu lavanda, flori de fin sau ace de molid.

Pentru dureri de spate. Se prepara un decoct din ceapa, punand la fiert intr-un litru de apa trei cepe cu coaja, bine spalate, taiate felii. Se fierbe amestecul timp de 15 minute, dupa care se pot bea cate 2-3 cani pe zi. E bun contra durerilor si decoctul din coaja de crusin.

Trebuie consumate plante cu efect detoxifiant, diuretic, antiinflamator si antalgic: urzica, coada-calului, gheara-diavolului, gheara-matei, soc, cretusca, lemn-dulce, ienupar, scoarta de salcie sau rozmarin.

Si cataplasmele cu frunze de varza incalzite, compresele cu bitter suedez sau masajul cu unguent cu venin de albine mai pot ajuta la ameliorarea durerilor articulare.

In caz de artrita, se amesteca o parte miere si doua apa calduta, apoi se adauga o lingurita de scortisoara pudra. Faceti o pasta si masati-o usor in partea de corp care va doare. Durerea cedeaza in 15 minute. Cartilajul de rechin are actiune benefica asupra sistemului osteo-articular. Daca faceti o cura, durerile vor fi mai rare.

Pentru calmarea durerilor reumatice si a celor de sale, se poate face o pernuta umpluta cu pedicuta care se aplica pe zona dureroasa. Odinioara se mai folosea o alifie din spanz, pe care e bine s-o cumparam din magazine naturiste.

Reumatismul

Se fierb 10 minute: o ceapă mare tăiată fin, 4 linguri de ulei de măsline, 150 ml apă şi 40 grame untură nesărată. Se bea foarte caldă mai multe seri la rând. După două ore, la culcare, se bea un decoct de cruşin (o linguriţă la cană, fiert 3 minute). Tratamentul se face o dată pe an, timp de 7 zile. Se pun opt linguri de piper negru măcinat într-un litru de rachiu tare şi se lasă la macerat 5-7 zile. Se filtrează şi se masează cu această soluţie zonele dureroase de 2-3 ori/zi.

Preluat: https://sfaturi-idei-si-povesti-despre-viata.ro/