Remedii împotriva subțierii OASELOR și apariția OSTEOPOROZEI

Pe măsură ce înaintăm în vârstă, oasele încep să se subțieze și să ne predispună la osteoporoză. Acest lucru este cu atât mai mult valabil în cazul femeilor aflate în perioada de menopauză, care nu mai au nivelul standard de hormoni estrogen și progesteron.

Modificările hormonale care au loc în corpul femeii menopauzale au repercusiuni importante asupra oaselor. Din acest motiv, femeile aflate în perioada de menopauză sunt mai predispuse la osteoporoză – o boală care duce la resorbția osoasă și crește riscul de fracturi.

Oasele femeilor aflate în perioada de post-menopauză încep să devină tot mai fragile și prin faptul că scăderea estrogenului reduce absorbția calciului în tractul digestiv.

Diagnosticul de osteoporoză este oficial atunci când se constată o pierdere de 30-50% din osul mineral.

Remedii naturale pentru osteoporoză

Toate produsele listate aici sunt utile împotriva osteoporozei prin faptul că încetinesc sau previn procesele de îmbătrânire. Au proprietăți nutritive, efecte antiinflamatoare și o acțiune asemănătoare corticosteroizilor.

• Ulei de cătină

Acest produs este foarte bogat în antioxidanți (beta-caroteni, polifenoli, vitamina E), vitaminele D, F și K, calciu și magneziu, acizi grași nesaturați (acid gama-linoleic) și alți compuși cu proprietăți antiinflamatoare și anti-îmbătrânire.

Tinctura de coada-calului

Coada-calului este una din cele mai bune plante împotriva îmbătrânirii. Conține siliciu, un mineral care ajută la întărirea oaselor. Din acest motiv, unii practicieni recomandă această plantă în tratamentul osteoporozei (subțierea oaselor). 

Un studiu realizat pe 122 de femei italiene a arătat că extractul uscat de coada-calului (singur sau în combinație cu calciu) a crescut densitatea osoasă. Dr. John Ray Christopher, un botanist renumit, spunea că siliciul din coada-calului se transformă în calciu în corp. El folosea această plantă într-o formulă de calciu natural, alături de paie de ovăz și rădăcina de tătăneasă. 

Botanistul elvețian Johann Kunzle recomanda o cană de ceai de coada-calului zilnic, pentru ameliorarea durerilor articulare, reumatice și a nevralgiilor.

Preotul Sebastian Kneipp spunea că această plantă are rezultate foarte bune în osteoporoză și afecțiuni renale și vezicale.

Ulei de pește

Un studiu recent, realizat pe șoareci la Universitatea din Texas a arătat că aportul crescut de Omega-3 în dietă susține sănătatea oaselor și reduce riscul de osteoporoză mai târziu în viață.

Animalele care au primit ulei de pește au avut o creștere semnificativă a densității minerale osoase. Totodată, s-a constatat o scădere a resorbției osoase și o creștere a formării osoase.

Uleiul de pește este derivat din țesuturile peștelui gras. Studiile realizate pe aportul de acizi grași polinesaturați, densitatea osoasă și echilibrul calciului la femeile de vârsta menopauzală au obținut rezultate bune.

Un studiu publicat în Journal of the American College of Nutrition a arătat că acizii grași esențiali Omega-3 din uleiul de pește sunt benefici pentru persoanele cu artrită reumatoidă. Peștele gras este cea mai bună sursă de Omega-3: somonul, heringul și sardinele. Suplimentele cu ulei de pește ajută de asemenea la ameliorarea durerilor articulare.

Alte suplimente recomandate: spirulină și gemoderivat din muguri de coacăz negru.

Sursa: https://lataifas.ro/