Pulberea de FRUNZE de NUC reglează GLICEMIA şi COLESTEROLUL în 30 de zile (rețetă + mod de administrare)

Frunzele de nuc au o valoare curativă remarcabilă, în mod special în ceea ce priveşte normalizarea colesterolului și a glicemiei.

Sunt folosite din vechime în medicina tradițională, și recent confirmate științific.

Frunza de nuc scade glicemia

Un studiu realizat la Universitatea Shiraz din Iran a investigat efectele frunzelor de nuc, a frunzelor de coriandru şi a semințelor de rodie asupra glucozei sangvine la şobolani diabetici.

Rezultatele au arătat că doar frunzele de nuc au redus în mod semnificativ nivelul de zahăr din sânge.

Şi cercetătorii austrieci susțin utilizările frunzelor de nuc în medicina austriacă populară pentru tratarea simptomelor diabetului.

Frunzele uscate de nuc sunt preparate sub formă de decoct sau lichior, şi sunt consumate zilnic.

Efectele hipoglicemiante ale frunzelor de nuc au fost confirmate și într-un studiu uman, realizat de oamenii de știință iranieni.

Pulbere de frunze de nuc – rețetă pentru diabet şi colesterol

Un mod eficient de administrare a frunzelor de nuc pentru reglarea nivelurilor de zahăr și a grăsimilor din sânge – colesterol și trigliceride este pulberea.

Pentru a obține această pulbere cu efecte terapeutice, trebuie să folosiți frunze de nuc recoltate spre sfârșitul verii, undeva pe la jumătate lunii august.

Frunzele de nuc se recoltează începând cu luna mai şi până în august. Cele tinere au cel mai mare conținut de principii active.

Se culeg 50 de frunze de nuc, care se spală bine sub jetul de apă rece, și se lasă la uscat 20 de zile, în strat subțire, după această schemă: 1 zi la umbră, apoi 1 zi la soare.

După ce s-au uscat bine, se fărâmiţează, apoi se macină prin râșnița electrică de cafea. Trebuie să obțineți o pulbere cât mai fină. Aceasta se păstrează într-un borcan de sticlă închis ermetic, într-un loc întunecos şi răcoros.

După 10 zile, această pulbere își pierde proprietăţile terapeutice, din cauza uleiurilor volatile care se evaporă.

Mod de administrare

Se ia câte 1 linguriță de pulbere de frunze de nuc, de 3 ori pe zi, înaintea meselor principale. Tratamentul durează 30 de zile, şi se poate repeta, la nevoie, după 3 luni de pauză.

Sursa