Pot merge la parinti de Paste? Acesta e raspunsul

Raed Arafat a dat răspunsul la o întrebare care îi macină pe mulți români în aceste zile: poți merge la părinți de Paște?

Poți merge la părinți de Paște? Raed Arafat lămurește situația

Secretarul de stat a tras un semnal de alarmă pentru toți românii acum, în preajma sărbătorilor. Arafat este îngrijorat că oamenii nu mai respectă restricțiile impuse de autorități și astfel vor apărea foarte multe cazuri noi. Astăzi a fost depășit pragul de 6000 de îmbolnăviri cu noul coronavirus, numărul total ajungând la 6300.

Întrebat dacă românii vor putea merge de Paște în vizită la părinții și la bunici, Raed Arafat a avut un răspuns foarte clar.

„Ba da, vor putea să meargă, dacă merg doar să ducă mâncare – o dau la ușa casei și pleacă – înseamnă că vor respecta pentru ce au mers. Dacă ei vor merge acolo ca să intre și să viziteze și să socializeze și să ducă cu ei copiii și tot ca să viziteze bunicii înseamnă că au încălcat recomandările și înseamnă că au pus în risc viața celor care sunt în vârstă”, a precizat Raed Arafat.

Șeful Departamentului pentru Situații de Urgență îi înseamnă pe români să stea în continuare în case și să evite ieșirile car enu sunt absolut necesare. Se apropie Paște

„Acum suntem în situația în care noi am recomandat de ceva timp ca oamenii să stea foarte mult acasă și să iasă numai pentru anumite activități. Insistăm în acest moment ca populația să respecte aceste reguli. Vine Paștele, vin Floriile, este foarte important să înțeleagă lumea că trebuie să evite vizitele, să evite deplasările nejustificate, să nu ducă copiii să viziteze bunicii, să nu meargă tinerii să viziteze persoanele în vârstă și să fie un Paște altfel anul acesta, pentru binele tuturor”, a spus la Digi24 secretarul de stat în MAI.

Preluat: huff.ro