Portocala: 9 motive să mâncați o portocală în fiecare zi

  • 1. Portocala previne bolile cardiace

Unul dintre motivele pentru care oamenii suferă de boli de inimă este că arterele lor sunt blocate datorită stilurilor de viață nesănătoase și consumului de alimente nesănătoase. Portocalele au flavonoide cum ar fi hesperidina, care reduce colesterolul și împiedică blocarea arterelor. Acest lucru, la rândul său, te protejează de atac de cord și de alte boli cardiovasculare.

  • 2. Portocala vă ține departe de ulcerul gastric

Portocalele sunt o sursă foarte bună de fibre care vă ajută să vă mențineți sănătatea stomacului și intestinelor. O dietă bogată în fibre vă va asigura ca nu sunteți afectați de afecțiuni cum ar fi ulcer gastric și constipația.

  • 3. Portocala îți mărește imunitatea

O singură portocală poate satisface mai mult de 100% din necesarul zilnic de vitamina C. Acest nutrient vital vă ajută să vă îmbunătățiți imunitatea, menținându-vă departe de boli și infecții.

  • 4. Portocala ajută la dezvoltarea creierului

Folatul și acidul folic prezente în portocale promovează dezvoltarea creierului și mențin organul vital în stare bună. De fapt, aceste substanțe nutritive fac din portocală un fruct sănătos pentru femeile gravide, deoarece previne copilul să aibă tulburări neurologice mai târziu.

  • 5. Portocala este bună pentru pielea dvs.

Pe măsură ce îmbătrânim, pielea noastră împreună cu alte părți ale corpului suferă de daune provocate de radicalii liberi. Acest proces este similar cu modul în care metalele se ruginesc după expunerea la aer. Chiar dacă acest lucru este inevitabil, portocalele sunt pline cu antioxidanți și vitamina C, care încetinește procesul de îmbătrânire și vă face să arăți mai tânăr decât vârsta dvs.

  • 6. Portocala previne cancerul

Cercetările au arătat că un compus numit limonen prezent în portocale poate preveni diferite tipuri de cancer cum ar fi cancerul pulmonar, cancerul de sân, cancerul de piele etc. În plus, antioxidanții și vitamina C ajută la promovarea imunității organismului, care ajută la combaterea cancerului.

  • 7. Portocala este bună pentru ochii dvs.

Împreună cu pielea noastră, ochii noștri suferă de daune pe măsură ce îmbătrânim. Portocalele sunt bogate în substanțe nutritive precum vitamina A, vitamina C și potasiu, care sunt bune pentru ochii dumneavoastră. Deci, dacă doriți ca văzul dvs. să fie la fel de bun ca și acum, mâncați o portocală în fiecare zi!

  • 8. Portocala este bună pentru diabetici

Persoanele care suferă de diabet nu reușesc să absoarbă glucoză, deoarece celulele beta prezente în pancreas nu produc insulină sau celulele organismului nu sunt capabile să răspundă la insulina produsă. Portocalele sunt bogate în fibre și au un indice glicemic ridicat, ceea ce îl face o opțiune bună pentru diabetici. De asemenea, merită menționat faptul că portocalele au un gust dulce și, din moment ce diabeticii nu au voie să mănânce dulciuri sau alte alimente dulci, ei pot mânca portocale pentru a-și satisface pofta de dulce.

  • 9. Portocala previne pierderea părului

Portocala are un conținut ridicat de vitamina C, care este necesar pentru producerea de colagen care, la rândul său, este responsabil pentru un păr rezistent. Portocalele vă pot asigura că nu trebuie să vă luați adio de la păr pe măsură ce îmbătrâniti.

Sursa