Pod spre nicăieri: cele mai groaznice poduri din lume, pe care doar cei mai curajoși le pot traversa

Este ca și cum aceste structuri impresionante au fost construite cu un plan pentru a uimi imaginația călătorilor și a excita nervii chiar și a celor mai calmi și rezonabili iubitori de istorie și priveliști pitorești, cei care au experiență și au reușit să vadă literalmente totul.

Dacă chiar și cel mai obișnuit pod peste un pârâu provoacă o furtună de emoții într-o persoană atunci cum rămâne cu obiectele extraordinare și nestandardizate? Imaginează-ți că stai deasupra unui abis și pietricica la de bază tremură. Ce se întâmplă dacă întreaga structură se clătina, se zguduie și rătăcește? Deci, care sunt cele mai înfiorătoare poduri de pe pământ?

1. Podul Vitimsky, RUSIA

Cea mai frapantă și impresionantă clădire din această listă de top este compatriotul nostru ( numit și Kuandinshy ). Leagă două subiecte ale Federației – Buryat și Tansbaikal. Lungimea totală este de puțin peste 600 de metri. Inițial, a fost construit ca unul suplimentar în timpul construcției liniei principale Baikal-Amur. În curând a fost construit un pod de cale ferată peste Vitim, dar inginerii nu au venit niciodată cu nimic pentru mașini. Aparent, chiar și atunci a fost introdus un planificator urban pentru dăunători în biroul de proiectoare. Vrând-nevrând, oamenii, chiar și camioneții, sunt nevoiți să folosească o trecere temporară pentru a se deplasa, dovedind încă o dată că nu există nimic mai permanent decât temporar.

2. Podul de sticlă Zhangjiajie, China

Această structură a fost construită în Hunan, China, special pentru persoanele care călătoresc pe jos. Pardoseala pasajului este din sticlă călită groasă și nu orice persoană va putea rezista contemplației abisului de sub picioare.

Într-un singur loc, temerarii care decid să meargă de-a lungul unei cărări șerpuitoare de un kiolometru, făcută din sticlă de cincisprezece centimetri, se confruntă cu o capcană: cu ajutorul tehnologiei computerizate, se simulează crăparea sticlei cu sunete caracteristice.

3. Royal Gorge High Bridge, SUA

Timp de aproape 70 de ani – din 1929 până în 2001 – a deținut titlul de cel mai înalt din lume. Conectează cele două margini ale Marelui Canion din Colorado. Cu o lungime de peste 400 de metri, are o înălțime de 290; întreaga structură este susținută de cabluri de oțel rezistente. Până în anii 1960, a fost un loc extrem de popular pentru stingerea conturilor cu viața: în 1960, de exemplu, 28 de persoane au decis să trăiască aici momentul zborului liber. Acum există metode mult mai accesibile de a muri, așa că practicile distructive au făcut loc contemplării priveliștilor strălucitoare și a uimitorului canion în toată măreția sa.

4. Podul suspendat Ojuela, Mexic

Proiectarea acestui pod din Provincia durango, la câteva sute de kilometri de Mexico City, se bazează pe o furcă de ancorare. Pe vremea aceea, părea un miracol al gândiri tehnice și inginerești, pentru deschiderea de peste trei sute de metri lungime nu avea egal. Inițial a servit ca un pasaj superior către mină, unde metalul a fost extras în condiții dificile. Aceste lucrări au fost închise cu zeci de ani în urmă, ceea nu îl împiedică pe temerari să meargă la o înălțime de o sută de metri. Autoritățile au o atitudine negativă față de astfel de teste pentru că nu este o glumă: Podul are 120 de ani și este din oțel și lemn ( deși pătat ).

5. Podul Ghasa, Nepal

Nu este nevoie să urci pe această structură de 130 de metri înălțime – O singură privire este suficientă pentru a o aminti pentru totdeauna. Turiștilor le este frică, dar păstorii care conduc prin ea mici și chiar vite traversează abisul fără teamă.

A fost conceput inițial pentru a conduce turme mari de iac, așa că designul are o marjă colosală de siguranță. Ipotetic, este chiar posibil să deschideți traficul vehiculelor de-a lungul acestuia, dar problema este că pur și simplu nu există drumuri pe ambele părți.

6. Podul suspendat Kungand, Coreea de Sud

Particularitatea acestui pod din parcul național Deidogsan este că una dintre jumătățile sale este orientată vertical în spațiu. Călătorii care l-au văzut pe cel de-al doilea sunt revoltați: Pasajul este atât de nesigur cu conexiuni cu șuruburi încât se balansează cu o amplitudine foarte semnificativă. Sub pod, atârnând și clătinându-se în aer ca o gimnastică chineză, sunt sute de metri și stânci ascuțite, așa că uneori nervii oamenilor nu suportă și se întorc la jumătatea drumului. De fapt, podul este mobil, deoarece designul său compensează vibrațiile – acest „truc” îl dă doar rezistența.

7. Trecerea de pietoni Marinbrucke Germania

A fost construit peste Cheile Pollat la mijocul anilor 60 Al secolului al XIX-Lea. Se crede că regele bavarez nebun Ludwig a avut o mână de lucru în design, dar aceasta este doar o legendă urbană, deși, pentru a fi corect, de pe pod se deschide cea mai bună vedere asupra cascadei de cinzeci de metri, grote, stânci și fabulosul Neuschwanstein.

Podul este realizat din fier inoxidabil de înaltă calitate, a cărui rezistență a crescut doar de-a lungul anilor, dar acest lucru nu adaugă încredere – doar temerarii nebuni îl pot traversa complet de-a lungul marginii.

8. Podul Capilano, Canada

Situat lângă Vancouver, în vestul Canadei. S-a deschis în secolul anterior, iar la jumătatea secolului trecut a trecut printr-o reconstrucție radicală care nu a lăsat nicio urmă din proiectul antic. Sub travee se află un abis de șaptezeci de metri și un râu îngust cu o albie stâncoasă. Lungimea întregului pod este de aproximativ 145 de metri. Este greu de crezut, dar în fiecare an această structură nesemnificativă este străbătută de un milion și jumătate de călători care se grăbesc să exploreze deșeurile Canadiane de Vest! Principalul motiv pentru popularitate să nu este funcția de tranzit, ci adrenalina uimitoare, odată ce te apropii de margine și arunci o privire peste balustradă,

9. Pod pe Aiguille du Midi, Franța

Tradus din Franceză – Midday Needle, exact muntele cu două capete din orașul Chamonix, spre care duce telecabina, un pod de observație leagă ambele vârfuri, sfidând vântul, stâncile și zăpada, ca să nu mai vorbim de înâlțimea de aproape patru kilometri, are tot ce are nevoie un adevărat drogat de adrenalină, de la priveliști uimitoare ale Mont Blancului și limbi glaciare sub picioarele tale până la cel mai pur cer albastru Francez. Ei spun că după ce a făcut un pas pe acest pod, o persoană simte că plutește pe cer fără niciun sprijin.

10. Titlis Cliff Crossing, Elveția

Acesta este cel mai înalt pod suspendat din lume: este situat în mijlocul Alpinilor. Localnicii nu o consideră o facilitate de infrastructură – este destinată doar să servească drept atracție pentru turiștii de toate neamurile. În opinia lor, a fi pe un astfel de pod este foarte înfiorător: sunt trei sute de metri de aer sub tine, iar rafalele de vânt se repezi cu o viteză aprigă. Stâncile care traversează, care este o sursă excelentă de adrenalină. Adevărat, proprietarii stațiunii din apropriere, a cărei administrație deține instalația, sunt încrezători că aceasta este complet sigură pentru public.

Sursă