Plante rezistente pe timp de iarnă.

Uite câteva plante pe care nu le deranjează frigul și zâmbesc în fața gerului mai ceva ca un soare cu dinți.

Spânzul (trandafirul de iarnă sau trandafirul de Crăciun)

730x410-spanz-trandafir-de-iarna

Iată o plantă decorativă cu aspect delicat, dar care rezistă la frig și căreia nu îi pasă de înghețul brusc sau de locurile umbroase. Spânzul înflorește primăvara devreme, când zăpada încă nu s-a topit și aduce un strop de culoare în grădina ta sau în balcon. I se spune și trandafirul de iarnă și are calități medicinale misterioase, fiind atât dăunătoare, cât și vindecătoare.

Iasomia de iarna

730x410-iasomie-de-iarna

Iasomiei de iarnă îi place zăpada la fel de mult ca și ție! Ea înflorește vesel o dată cu venirea Crăciunului, până aproape de luna aprilie, mai ales dacă avem o iarnă blândă. Planteaz-o primăvara, într-un loc umbros, dar ferit de vânt, iar ea îți va lumina grădina sau balconul cu florile sale galbene, începând cu următoarea iarnă. Nu uita că este o plantă cățărătoare și îi place să aibă suficient spațiu.

Trandafirul japonez

730x410-trandafir-japonez

Așa cum probabil ai ghicit, trandafirul japonez (sau chinezesc) a venit de pe pământurile Asiei, din China, India și Japonia. La noi crește bucuros în gradină, până toamna târziu, sau în balcon pe tot timpul anului. Iubește locurile însorite și are nevoie de îngrijire o dată la câțiva ani. Îți vom spune un secret: pentru japonezi, culoarea roșie reprezintă fericirea, de aceea ei iubesc această floare aducătoare de gânduri bune.

Saxifraga

730x410-saxifraga

Dintre toate florile care îți decorează grădina, Saxifraga rezistă la frigurile cele mai grele, vântului puternic și chiar gerurilor. Are flori mici, violete, galbene sau albe și înflorește chiar și iarna, dacă afară sunt peste zero grade.
Știai că Saxifraga crește singură pe cei mai înalți munți, pe teren pietros și lumină multă? Va fi fericită și în grădina ta, mai ales dacă locuiești la munte.

Brunnera

730x410-brunnera

Brunnera aduce o pată de lumină, căci frunzele ei sunt argintii și au forma unei inimi. Îi place soarele sau locurile puțin umbrite din grădini, de lângă borduri și trotuare. Dar va fi tare mulțumită și în balcon dacă are apă din plin. Primăvara devreme Brunnera înflorește de bucurie, iar florile sale albăstrii îți aduc aminte de Nu-Mă-Uita. Chiar așa, cum ai putea s-o uiți?

Cyclamen

plante rezistente_3

Cyclamen este o planta cu flori superbe, in diverse culori si cu frunze cu modele verzi si argintii. Aceasta nu doar ca rezista bine la frig, dar mai si infloreste iarna. E important sa ai grija sa indepartezi mereu florile ofilite cu tot cu tija florala si sa o uzi turnand apa doar in farfurioara pe care sta ghiveciul

Cactusul de Craciun – Schlumbergera truncata

plante rezistente_7

Cactusul de Craciun mai este numit si Craciunita, deoarece infloreste in perioada iernii. Florile au culori variate, de la alb, roz, rosu, pana la galben si roz, iar frunzele sunt carnoase. Desi planta are nevoie de multa apa, solul trebuie sa fie bine drenat. Uda planta doar atunci cand pamantul de la suprafata ghiveciului este uscat.

Păstrează un colț de primăvară la tine acasă, chiar și în timpul iernii.

Preluat: https://sfaturi-idei-si-povesti-despre-viata.ro/