Plante de interior care te ajută la somn și-ți creează o stare de bine

1. Aloe vera

Pentru că ajută la purificarea aerului din încăpere, aloe vera este o plantă pe care o poți ține în dormitor. Aceasta purifică aerul, mai ales că ajută la absorbția unor substanțe dăunătoare, cum sunt formadelhida și banzenul.

De asemenea, produce și oxigen pe timpul nopții, ceea ce nu este un lucru des întâlnit printre plantele de apartament.

2. Ficusul

Ficusul Benjamina poate fi considerată planta de apartament numărul 1 în ceea ce privește purificarea aerului dintr-o încăpere.

Aceasta ajută la eliminarea a peste 70% din benzen, toluen și alte substanțe dăunătoare care pot fi emise în aer, mai ales dacă în încăpere există materiale sintetice. De aceea, vei avea o încăpere aerisită, loc în care te vei odihni mult mai bine.

3. Lavanda

Lavanda, în afară de aspectul plăcut, prin simpla prezentă în dormitor face ca somnul să fie mai liniștit și mai odihnitor. Și nu este doar un efect placebo, studiile au arătat că această floare vă face să vă simțiți mai relaxanți și mai echilibrați reducând nivelul de stres.

Ghiveciul cu lavandă are nevoie de apă suficientă și de soare, așa că îl puteți așeza pe pervaz. În schimba lavanda oferă în fiecare noapte un parfum care va aduce mai mult decât orice tehnică de relaxare alternativă.

Este de preferat să alegeți chiar o floare și nu un săculeț cu lavandă uscată, mult mai puțin eficient.

Nu întâmplător o întâlnim adesea în industria cosmetică, în parfumuri și detergenți sau în odorizante de cameră.

4. Salvia

Salvia este utilizată de sute de ani în medicina naturistă, mai ales sub formă de ceai tratarea mai multor afecțiuni: hipertensiune, afecțiuni ale stomacului, febră, bronșită, tuse. Salvia poate fi și o bună alegere dacă doriți un remediu alternativ pentru îmbunătățirea somnului, fără a apela la medicamente.

Atâta vreme cât are suficientă lumină și apă, se dezvoltă și rezistă multă vreme, iar prezența sa discretă vă ajută să vă relaxați mai mult. Când pământul din ghiveci începe să se usuce, este momentul s-o udați din nou.

5. Iasomia

Iasomia este frumoasă și una dintre cele mai populare flori de apartament, dar și utilă când aveți nevoie să reduceți nivelul de stres din viața cotidiană.

Mireasma exotică și liniștitoare, duceagă și atât de plăcută face din doritor un spațiu mult mai calm, veți adormi mai repede, iar somnul va fi mult mai relaxant. Iasomia o găsiți și sub formă de uleiuri esențiale, foarte folosite în terapiile naturiste.

Cea mai simplă variantă este să cumpărați unul sau mai multe ghivece, să aibă parte de lumină în special în lunile reci. Udați-o periodic, până când pământul este puțin umed.

Aloe vera nu este o plantă ce se face remarcată prin flori de o rară frumusețe sau prin dimensiunile ori forma ieșită din comun. Este una dintre cele mai des folosite plante medicinale, darșii un accesoriu interesant și tentant pentru orice spațiu.

Este o plantă rezistentă, are nevoie de mai puțină îngrijire decât alte specii. Aloe vera este și un remarcabil purificator natural al aerului, producând în același timp o cantitate apreciabilă de oxigen. Aflată într-o încăpere, plante aloe vera oferă mai multă odihnă, un somn mai bun și de durată, mai multă liniște.

6. Planta – șarpe

Planta-șarpe îmbunătățește calitatea aerului din încăpere. Această plantă degajă oxigen pe timp de noapte absordând simultan dioxid de carbon eliberat de om. Astfel face ca aerul să se purifice rapid, iar somnul să fie mult mai odihnitor.

Sursă