Planta care reglează palpitațiile. I se mai spune şi ”doctorul cardiacilor”

Bătăile neregulate ale inimii, numite palpitaţii, nu trebuie să ne alarmeze, dar nici să le tratăm cu indiferenţă.

Palpitaţiile pot fi resimţite ca lovituri uşoare în piept şi accelerări sau încetiniri neaşteptate ale ritmului cardiac.

Anxietatea, stresul, nivelul scăzut de zahăr din sânge, consumul de alcool, nicotina şi cofeina ar putea fi unele dintre motivele pentru care inima îţi bate cu putere sau îşi răreşte bătăile.

În mod normal, inima unui adult pulsează cu 60 –100 de bătăi pe minut,însă, în anumite situaţii, pulsul se accelerează, şi astfel apar palpitaţiile. Existe câteva remedii naturiste care să ne ajute în această situație.

Infuzie din flori de tei – Opăreşte 1 lingură de flori de tei uscate de tei, timp de 5-10 minute, în apa clocotită. După răcire, strecoară şi îndulceşte cu miere. Bea 2 căni pe zi.

Infuzie de talpa-gâştei – Opăreşte 1 linguriţă rasă de plantă uscată, timp de 10 minute, într-o cană de apă clocotită. Bea 3 căni de ceai pe zi, îndulcit cu miere.

Plantei i se mai spune şi ”doctorul cardiacilor“. Principiile sale active stabilizează ritmul cardiac, previn apariţia extrasistolelor şi întăresc inima.

Sursa