Părintele Argatu: ”La vremea de apoi, vor fi lacrimi în toate casele şi griji pentru serviciu”

Va fi vremea de apoi. Se vor intampla urmatoarele:

1. „Viata de familie va fi la pamant.” Sotii se vor inseala, nu se vor mai respecta, copii nu mai asculta si nu-si mai respecta parintii. Toate acestea se intampla si azi.

2. „La vremea de apoi ne vom tine cu mana de burta si ne vom uita la cer.” Au sosit timpurile acelea. Cati n-au ce manca sau cu ce sa-si creasca copii.

3. „La vremea de apoi, curvia va fi la drumul mare, in ziua mare fara nici un fel de rusine.” Vedeti dumneavoastra singuri, la tot pasul, tinerii facand tot felul de gesturi, cuvinte rusinoase, fetele pe jumatate goale, nu se respecta intre ei, se jignesc, nu mai e dragostea aceea frumoasa dintre barbat si femeie cu respect, mila si simtul sacrificiului unul pentru altul. Din cauza aceasta casniciile, ori nu se mai fac, ori se strica foarte repede. Divorturile care pe vremea mea nu prea auzeai de ele, azi sunt la moda, toata lumea divorteaza.

4. „La vremea de apoi, vor fi lacrimi in toate casele si griji pentru servici.” Vedeti cate nenorociri sunt in toate familiile: saracie, boli, copii fara servici, fac scoli si nu au unde sa lucreze, si griji in servici cu frica cu care sta omul zilnic „m-o da afara sau nu m-o da”.

5. „La vremea de apoi, se vor sili dracii sa ia la ei si pe cei care sunt scrisi in cartea vietii.” Adica aceia care inca de la nastere au tinut randuiala lui Dumnezeu: botezati, spovediti, impartasiti, feciori, fecioare pana la casatorie, tin posturile de peste an, merg regulat la biserica, fac fapte bune si pe-aceia se sileste diavolul sa-i ia la el, scrie ortodoxia.me.

6. „La vremea de apoi, urla diavolul ca un lup cautand pe cine sa apuce.”

7. „La vremea de apoi, copii vor avea chipul balaurului.” Adica un trup cu mai multe nume. Omul este dintr-un trup si suflet. Balaurii au un trup si mai multe capete. Au ajuns parintii din zilele noastre, cand isi boteaza copii sa le dea mai multe nume 2-3-4 si cand ii striga, ii striga numai pe unul singur. Nu mai pun nume de sfinti la copiii lor, pun nume de actori, cantareti… Pe vremea mea, era un obicei si asa este de fapt bine, sa pui numele copilului tau, dupa numele sfantului in ziua in care s-a nascut, ca sfantul sa-l ocroteasca de-a lungul vietii, sau a sfintilor cu cruce rosie care urmeaza: Sfantul Gheorghe, Sfantul Nicolae, Maica Domnului este inaintea tuturor sfintilor.

8. „La vremea de apoi, fetele vor avea servicii de-si vor ridica poalele pentru sefii lor.”

Sursă