Părintele Argatu îți spune semnele după care să cunoști dacă ai ceva vrăjit pe tine

Părinte, am primit cadou o bluza, si chiar daca nu m-am îmbrăcat cu ea, văd ca îmi merge foarte rău, ce sa fac?

-O îngropi în pământ. Apoi zici: Doamne, tot ce a menit acela – zici numele -, când mi-a dăruit bluza, pe pustiu să se duca, si la mine sa nu se mai intoarca, iar vrajile legate, Doamne, dezleaga-le si intru nimic sa se prefaca. Zici de 3 ori. Tii post negru vinerea, pana la ora 24, faci 40 matanii si rugaciuni o ora (Acatistul Mantuitorului). Vei vedea ca acela care ti-a daruit bluza, se nelinisteste, si vine si iti cere socoteala, pentru ce nu ai imbracat-o, si unde este? El face aceasta, deoarece, d1avolii se intorc la el, si il chinuiesc. Totdeauna se intorc la cel care i-a trimis,

– Parinte, este adevarat ca se fac vraji cu legaturi de la cel trecut in nefiinta ?

-Da, cand aveti un om trecut in nefiinta, in familie, paziti-l pe cel trecut in nefiinta, nu dati voie nimanui sa ia: legatura de la cel trecut in nefiinta, flori sau tarana de la m0rmant. Toate acestea folosesc la vrajitorii.

Sa va mai spun ceva despre vrajitori si drac1 in general. Nu va spun despre ei ca sa va sperii dar, va spun ca sa stiti. Spun unii despre preoti ca, baga frica in oameni spunand ca exista drac1. Dar nu e adevarat, asa cum exista Dumnezeu exista si scara0schi. Dumnezeu este adevarul si viata iar vrajmasul vine sa strice randuiala.

Nu suporta adevarul, ii place intunericul si mocirla. Pe d1avol il recunosti dupa relele pe care le face, de fapt si dumneavoastra stiti ca circula o vorba, cand da omul de necaz si nu mai scapa, se spune ca, si-a bagat dracul coada. Vrajitorii sunt oameni cu tupeu, se apropie de tine prieteneste dar te lucreaza in ascuns. Vrajitorii intra si in biserica, iau aghiazma, anafora, stau la rugaciuni dar daca te rogi lui Dumnezeu iti descopera adevarul despre ei.

Eu ii cunosc pe multi dintre ei, pentru ca asa mi-a descoperit mie Dumnezeu, dar nu pot sa spun nimanui nimic pentru ca nimeni nu ma crede, eu nu sunt pe placul mai marilor mei si de-aceia trebuie sa tac, ca tot nu rezolv nimic. Va spun dumneavoastra ca sa stiti pentru ca ei misuna pe aici unii chiar vin la mine la rugaciunile mele ca sa-mi tulbure bolnavii. Este o persoana tanara cam de 40-45 de ani, vine si sta printre dumneavoastra, da pomelnice, nu e prost imbracata pentru ca scoate bani pe vrajile ei. (Cine a mai fost pe la mine, m-a vazut odata cum am scos-o afara din casa cu forta, una Paraschiva si una Ilaria). Aici in manastire sunt 5 vrajitori.

Este unul Casian calugar care se foloseste de florile din biserica, le ia din biserica si le duce acasa, le mosmondeste cu drac1i lui si apoi le da la oameni. La fel face si cu busuiocul din biserica. Cine vede un calugar nu se teme, pentru ca se spune ca ei ar fi oameni curati dar mai sunt si exceptii. Altul este Nicolae (calugar), nu mai este in manastire, ia pomelnice de la oameni si le citeste el. El este simplu calugar dar ca sa-i faca pe oameni sa creada in el, are casa si vesmant preotesc. Asteapta omul sa scape de necazuri si mai rau ii este, face el in asa fel ca sa vina omul din nou la el. Pimen, acest calugar a fost preot candva si l-au caterisit. Acum, nu stiu cum dar, iar e preot. Din cate stiu eu, el se ocupa cu vrajile.

Merg femeile la el pentru ca-l vad imbracat preot sa le faca rugaciuni pentru sanatate iar el le unge cu mir, pe unde nu ar trebui, ca sa se faca sanatoase. Toate aceste amanunte le cunosc chiar de la cele care au fost la el, s-au speriat si-au venit sa-mi spuna. Cornel vrajitorul (a fost dat afara, cand s-a schimbat staretul din vremea aceia, cred ca sunt vreo 10 ani sau chiar mai multi), este bucatar la trapeza, el e tartorul, are metoda lui, spune ca poate sa scoata drac1i din oameni, citeste moliftele Sfantului Vasile si ii bate pe oameni cu crucea in cap. Cred ca a spus si de unul Antonie, ca printre cei care erau atunci i s-au facut vraji sa se duca in lac.

Sursa