Orașul în care tomberoanele sunt păzite de polițiștii locali, ca oamenii să selecteze deșeurile

Tomberoanele de gunoi din Suceava sunt păzite de 50 de polițiști locali și angajați ai primăriei. S-a luat această măsură Astfel încât localnicii să nu mai ducă la ghenă gunoiul neselectat. Conducerea primăriei spune și că va aplica amenzi celor care nu colectează selectiv.

Localnicii sunt sfătuiți și să preseze pet-urile, cutiile de carton sau dozele de aluminiu pentru a ocupa cât mai puțin spațiu astfel încât containarele să nu se umple foarte repede.

Regulile nu sunt respectate de toată lumea astfel că se ajunge destul de des în situația în care în contanere să ajungă deșeuri amestecate.

– Din punctul meu de vedere este foarte ok, pentru că majoritatea nu prea au grijă, nu sortează gunoiul, totul se pune la un loc și se aruncă. Dacă nu se poate face altfel, să se facă cu amenzi.

– Eu, părerea mea ar fi și oamenii să fie mai conștiincioși, să pună ei, să nu aștepte cineva să vină.

– Poate lumea o să prindă un pic de frică și de rușine ca să le pună selectiv.

– Nu prea selectează românii noștri. Cred că așa s-au obișnuit.

Măsura de păzire a platformelor de colectare a gunoiului a fost luată după ce acest sistem a fost modernizat recent iar obligativitatea conform legii este ca 42% din gunoi să fie selectat.

Lucian Harșovschi, viceprimarul municipiului Suceava: „Se va ajunge și la măsuri coercitive dar noi sperăm ca sucevenii să înțeleagă. Amenzile sunt cuprinse între 600 și pot ajunge la 2.500 la persoane juridice”.

În municipiul Suceava, în anul 2018, s-a colectat selectiv doar 35% din gunoiul pe care-l produc localincii dar și firmele din oraș. În fiecare lună, sucevenii produc aproximativ 8.100 de metri cubi de gunoi menajer și 2.000 de metri cubi de gunoi reciclabil.

You cannot copy content of this page