Orașul care oferă gratuit lopeți oamenilor, pentru a deszăpezi trotuarele

Primăria Iași a anunțat că va oferi gratuit lopeți asociaților de proprietari și agenților economici din oraș pentru a putea să deszăpezească trotuarele și căile de acces. 

În acest sens au fost achiziționate 10.000 de lopeți, a anunțat purtătorul de cuvânt al Primăriei Iaşi, Dan Postolea, care a adăugat că primele 7.000 de lopeţi au început deja să fie distribuite. „Distribuirea acestora, inclusiv către asociaţiile de proprietari, a început astăzi la cele cinci centre de cartier ale Primăriei, unde au fost trimise, pentru început, câte 500 de lopeţi. Lopeţile sunt împărţite pe baza unui proces verbal de predare-primire prin care beneficiarii se obligă să le utilizeze doar pe raza municipiului Iaşi, iar după încheierea programului de deszăpezire să le returneze centrului de cartier. În cazul în care unealta va suferi, în urma folosirii, anumite deteriorări, aceasta va fi returnată în această stare”, a declarat Dan Postolea. 


Reprezentantul municipalității a amintit că  proprietarii, administratorii şi chiriaşii imobilelor sunt obligaţi să întreţină curăţenia pe trotuarele şi spaţiile verzi aferente imobilelor şi locurile de parcare pe care le deţine sau le folosesc, să cureţe zăpada şi gheaţa, imediat după depunere sau până la ora 10.00 dimineaţa, de pe trotuarele şi rigolele din faţa imobilelor pe care le deţin sau administrează, scrie Agerpres.