O călcăm în picioare, însă este cel mai bun tratament de pe planetă

Foarte mulți oameni înlătură această plantă. Planta din culturile lor fără să știe măcar că este una dintre cele mai benefice. Plante pentru sănătate de pe planeta. Este vorba de patlagină, o plantă cu aproximativ 200 de variatiuni, dar toate cu aceleași proprietăți medicinale. Cele mai populare sunt Lance și Broadleaf. Patlagina crește în general în solurile sărace, pietroase, chiar și pe sosele, de multe ori alături de păpădie. Patlagina se mai găsește și în șantierele de construcții, o dovadă a faptului că natura se regenerează. La noi în țară, această plantă are mai multe denumiri, care de care mai ciudate: limba-boului, mama-ploii, patlanjel sau iarbă-mare.

Perioade de înflorire a plantei este luna mai, iar ultimele răsaduri apar la începutul toamnei, în septembrie. De la patlagină se folosește cel mai mult rădăcina, însă în unele cazuri și tulpina este utilizată. Pe lângă o mulțime de vitamine, precum: Vitamina A,C sau K, planta mai are în componentă și acid salicilic, ulei volatii. proteine, substanțe minerale, substanțe antibiotice și acizi grași. Toate aceste componente o fac foarte utilă în scopuri terapeutice și, în concluzie, în tratarea multor boli sau afecțiuni.

Una dintre proprietățile patlaginei este vindecarea mușcăturilor de țânțari. Planta are proprietăți astringente puternice și absoarbe toxinele din organism. Ceea ce trebuie să faceți este să striviți patlagina și să o puneți apoi pe zonele cu pricina. Puteți pune patlagina pe înțepături de albine, mușcături de insecte, acnee, tăieturi sau erupții cutanate. Apoi bandajați pentru 4-12 ore, asigurându-vă că patlagina este bine așezată bine pe zona afectată!

O altă modalitate de a de beneficia de proprietățile uimitoare ale patlaginei este aceea de a vă prepara un balsam pe care să îl aplicați pe piele. Este foarte bun și pentru tratarea hemoroizilor. Patlagina are efecte uimitoare și asupra sistemului digestiv, mai ales pentru un sistem digestiv care a fost distrus de unul antibioticelor, anti-inflamatoarelor sau calmantelor de orice fel, un sistem afectat de intoxicații alimentare sau boala Celiac etc.

Pentru tratarea problemelor digestive puteți folosi atât frunzele cât și semințele de patlagină. Din frunze puteți face ceai, le puteți pune în supa sau le puteți usca și folosi pentru asezonarea mâncărurilor. În ceea ce privește semințele, acestea se pot pisa sau înmuia în apă. Consumul de semințe înmuiate este foarte benefic întrucât stimulează pierderea în greutate și îmbunătățește tranzitul.

Patlagina are un rol foarte important în tratarea tusei și a răcelii, ea acționând ca un antibiotic foarte puternic.

Folosită încă de pe timpul strămoșilor noștri, dacii, această plantă și-a dezvoltat treptat aria de utilizare, în prezent reprezentând un adevărat medicament și pentru tratamentul celor bolnavi de tuberculoză, dar și pentru cei care au probleme din cauza stresului cotidian sau din cauza oboselii prelungite.

Patlagina este cu adevărat cea mai bună plantă medicinală. Ea are numeroase proprietăți de vindecare, tratează problemele menstruale, afecțiunile digestive, afecțiunile pielii și chiar artrita.

În plus, patlagina poate fi consumată în diverse moduri, poate fi pusă în salată sau chiar consumată pur. Oricum veți decide să o consumați, veți vedea că beneficiile sunt pe termen lung.

Sursă