O băutură bună pentru orice: cancer de sân, gută, diabet, colesterol ridicat și constipație

Cicoarea este o rădăcină tuberoasă cu frunze de rozetă, cultivată pe scară largă în timpul sezonului de iarnă. Ca medicament, cicoarea a fost folosită de sute de ani și continuă să fie folosită și astăzi. Să aflăm mai multe beneficiile pentru sănătate ale cicoarei.

Utilizarea cicoarei în cancerul de sân

Utilizarea efectului inhibitor și protector al componentelor dietetice asupra cancerului de sân devine din ce în ce mai frecventă. Cicoarea poate avea proprietăți anticancerigene pentru cancerul la sân.

Utilizarea cicoarei pentru gutăi

Hiperuricemia ( crește producției și scăderea excreției de acid uric ) poate duce la gută, un tip de artrită caracterizată prin roșeață, durere și sensibilitate la nivelul articulațiilor. Cicoarea poate scădea nivelul acidului uric.

Un posibil mecanism pentru aceasta este inhibarea enzimei xantin oxidaza ( care tranformă xantina în acid uric ) și crește excreția acidului uric. Acest lucru indică faptul că consumul de cicoare poate ajuta la tratarea gutei.

Utilizarea cicoarei în diabetul de tip 2

Diabetul de tip 2 se caracterizează prin niveluri crescute de glucoză din sânge din cauza nivelurilor scăzute de insulină ( hormonul care reglează nivelul glucozei din sânge ) sau rezistenței la insulină.

Cicoarea afectează profilul lipidic și determină o creștere a lipoproteinelor de înaltă densitate (HDL) sau a colesterolului bun și reduce lipoproteinele cu densitate scăzută (LDL) sau colesterolul rău.

Utilizarea cicoarei pentru sănătatea oaselor

Sănătatea oaselor poate fi îmbunătățită prin îmbunătățirea masei osoase și a densității minerale. Carbohidrații și fibrele dietetice, cum ar fi inulina, sunt cunoscute pentru a îmbunătăți absorbția calciului, ceea ce poate îmbunătăți sănătatea oaselor.

Consumul de cicoare poate ajuta la creșterea densității minerale osoase și, prin urmare, poate îmbunătăți sănătatea oaselor.

Alte utilizări pentru cicoare:

Fibra de inulină din cicoare acționează ca un prebiotic și poate ajuta la îmbunătățirea sănătății digestive, la copii, adulți și vârstnici. În plus, prezența acestei fibre stimulează producția de acid din stomac, îmbunătățește funcția intestinală și poate ajuta la ameliorarea constipației.

Cicoarea conține mangan și vitamina B6, care sunt esențiale pentru formarea de neurotransmițători ( mesageri chimici ) în creier și prin urmare, ajută la îmbunătățirea sănătății creierului.

Cu lapte

Persoanelor cu un corp slăbit le este recomandat să ia cicoare cu lapte. Băutura curăță organismul, dă o senzație de plinătate, conține catalizatorii necesari procesului metabolic.

Studiile clinice nu au fost efectuate în timpul dezvoltării fătului, de aceea este necesar să consultați un medic înainte de a bea băutura. Pentru cei care doresc să slăbească, băutura este un fel de baghetă magică: are un gust excelent, iar conținutul său de calorii este foarte mic ( 19 kcal la 100 g).

Cu miere

Principalul beneficiu al consumului unei băuturi precum cicoarea cu miere este prevenirea hipertensiunii arteriale – hipertensiune arterială. Planta în sine este capabilă să sporească tuse pentru răceli, dar în combinație cu mierea, este indicată în cazul bolilor inflamatorii, în cazurile în care este necesară creșterea imunității și reumplerea organismului cu energie. Pentru a îmbunătăți efectul de vindecare, băutura trebuie băută dimineața pe stomacul gol.

Pentru a face acest lucru, în 1 cană cu cicoare preparată se adaugă 1 lingură miere. Păstrați băutura caldă și nu fierbinte.

Cu ghimbir

Când mâncați mâncăruri dulci și făinoase, cicoarea cu ghimbir va ajuta la pierderea depozitelor de grăsime acumulate. Băutura cu ghimbir ciclic este capabilă să activeze mai rapid procesele metabolice. Dacă nu vă place gustul de cicoare, atunci adăugarea cuișoarelor cu ghimbir va rezolva situația. Ingrediente pentru prepararea unei băuturi de slăbire:

  • apă -300 g;
  • ghimbir proaspăt - o bucată mică;
  • cuișoare - pe vârful unui cuțit;
  • cicoare instant - 2 lingurițe.

Rețeta este descrisă mai jos:

  • Turnați cicoare într-un recipient.
  • Tăiați ghimbirul în bucăți mici.
  • Adăugați cuișoare.
  • Se toarnă apă clocotită și se amestecă

Sursa