Nu toate frontierele internaționale sunt același punct de control plictisitor, unele sunt mișto ca acestea

Frontierele internaționale nu sunt un lucru nou pentru noi. Istoria ne arată începuturile celor mai multe dintre ele; astăzi suntem încă martori la lupta pentru mai multe. Uneori, aceste frontiere pot fi cunoscute prin pace, iar alteori prin agresiune și război. Acest lucru este ceea ce ne arată, de asemenea, ce țări se plac între ele și care nu. Multe țări au niște moduri umoristice sau aventuroase prin care își arată liniile de frontieră, în timp ce altele arată în mod flagrant cele două părți diferite. Aruncați o privire la ce țări își valorifică la maximum granițele, indiferent dacă sunteți de acord cu ele sau nu, acestea nu vă vor dezamăgi.

Austria și Slovenia

Granița dintre Austria și Slovenia, care se află în mare parte în Alpi, prezintă o diferență unică care nu este determinată de o cale, o linie sau un post, ci de vremea naturii. Austria este în mod vizibil partea mai rece a Alpilor, cu vârfuri muntoase înzăpezite, ceva ce te-ai aștepta să vezi în Austria. Dar parte slovenă a Alpilor are mult mai puțină zăpadă, ceea ce ar însemna că se află pe partea mai însorită a muntelui.

Așadar, dacă veți călători vreodată în Slovenia, trebuie să știți că atunci când temperaturile scad și vedeți zăpadă, cel mai probabil ați trecut în Austria și, dacă nu vă place frigul, veți dori să vă întoarceți.

Scoția și Anglia

Zidul lui Hadrian, care se află între Anglia și Scoția, a fost construit în anul 122 d.Hr. și a durat 60 de ani. Romanii au construit zidul pentru că nu le plăceau scoțienii. Dar, în mod ciudat, zidul a fost construit la aproximativ 73 de mile distanță de Scottland și se spune că a fost construit pentru că romanii nu au vrut să se apropie de Scottland, deoarece se temeau de oameni, ceea ce este probabil adevărat.

În prezent, zidul, care nu este o graniță în funcțiune, este unul dintre cele mai mari elemente arheologice supraviețuitoare ale peisajului, aproximativ 10% din el putând fi încă văzut pe kilometri întri în Anglia.

Germania și Polonia

Pe plaja din Usedom, pe o distanță de aproximativ 286 de mile, se află frontiera germano-poloneză. Ceea ce este amuzant este că aceste două țări și-au adăugat propriile stâlpi pentru a arăta care este partea cui, și, din anumite motive, cel al Poloniei arată mai degrabă ca stâlpul de la Polul Nord al lui Moș Crăciun sau poate chiar ca un stâlp de frizerie. Evident, stâlpii se potrivesc cu culorile drapelului țării, dar roșul și albul Poloniei nu sunt la fel de serioase ca cele ale Germaniei.

O graniță pe o plajă ar putea fi destul de amuzantă, dacă vrei să faci plajă în Germania și apoi să te întorci în Polonia pentru a face plajă în Polonia.

Thailanda, Myanmar și Laos

În sud-estul Asiei se află Triunghiul de Aur, care nu este atât de auriu. Acesta este punctul de întâlnire a unor părți din Myanmar, Thailanda și Laos în cadrul râurilor Ruak și Mekong. Acum, suntem siguri că vă întrebați de ce se numește Triunghiul de Aur când arată mai degrabă colorat, dar numele provine de fapt de la zona care se suprapune peste munții celor trei țări care fac parte din Semiluna de Aur.

Golden Cresent este zona în care se produce ilegal opiu. Așadar, deși triunghiul din râu pare mișto, este mai bine să nu vă rătăciți până în munții unde se întâlnesc aceste puncte.

Argentina și Brazilia

Argentina și Brazilia au, de departe, cea mai bună frontieră pe care și-ar putea-o dori orice țară. Granița lor este Cascada Iguazu, care înseamnă „un ocean care se scufundă într-un abis” și exact așa arată. Treceți peste Cascada Niagra, pentru că Cascada Iguazu este de două ori mai lată decât aceasta și mult mai înaltă, cu peste 275 de cascade individuale. Dar asta nu e tot, de partea argentiniană se află o junglă de explorat, cu propriul ecosistem.

Această frontieră are chiar propriul microclimat, plin de plante și copaci exotici. Dacă există vreo frontieră pe care doriți să o explorați vreodată, aceasta ar trebui să fie cea din capul listei.

Coreea de Nord și Coreea de Sud

Această imagine din satelit realizată în timpul unei pene de curent în Coreea de Nord arată clar granița dintre Coreea de Nord și Coreea de Sud. Zona luminată din dreapta jos arată Coreea de Sud, iar spațiul întunecat de deasupra reprezintă Coreea de Nord. Din fericire, nu așa arată întotdeauna Coreea de Nord, însă, atunci când această imagine a ieșit la suprafață, Coreea de Nord s-a bucurat, deoarece consideră că societatea nu este despre cine este mai luminat.

Aceasta arată o versiune mai ușoară a frontierei, în comparație cu frontiera de teren, care poate fi, de asemenea, una dintre cele mai periculoase frontiere din lume. O vom privi doar din cer.

Germania, Polonia și Republica Cehă

În partea de est a Lusacei Superioare există un punct de întâlnire a granițelor Germaniei, Republicii Cehe și Poloniei. În acest punct, părțile sunt marcate cu steagurile țărilor respective, precum și cu steagul european, care le unește pe toate, deoarece toate fac parte din Uniunea Europeană. Însă unii dintre locuitorii țării consideră că aceste steaguri sunt incorecte din cauza modului în care sunt poziționate, așa că noi le numim mai degrabă fanioane

Granițele de la Tripoint nu sunt unice, dar ele deschid o atracție de care turiștii se pot bucura. Pentru că cine nu adoră să spună că a fost în 3 țări deodată.

Egipt și Israel

În această fotografie excelentă din satelit se poate vedea clar diviziunea dintre Egipt, Israel și o parte din Gaza. Granița pare a fi o linie dreaptă, ceea ce poate fi de fapt din cauza barierei construite de Israel, de-a lungul graniței. Gardul se întinde pe o lungime de 152 de mile și a costat aproximativ 450 de milioane de dolari, ceea ce ar însemna că această țară a luat în serios ideea de a ține oamenii departe de partea lor de graniță.

Este interesant modul în care granițele au o diviziune atât de clară. De obicei, acest lucru se întâmplă atunci când ai vecini ostili. Atunci când ești înconjurat de prieteni, nici măcar nu ai ști că treci de partea cealaltă.

Spania și Portugalia

În afara graniței principale dintre Portugalia și Spania, există un drum îndepărtat undeva care arată, de asemenea, separarea distinctă între ieșirea și intrarea în cele două țări. Se poate observa clar că Spania cheltuiește mult mai mulți bani pentru întreținerea drumurilor decât Portugalia, iar acest lucru arată, de asemenea, că Spania nu are deloc mijloacele necesare pentru a-și folosi banii pentru a îmbunătăți măcar o mică parte din drumurile Portugaliei.

Trebuie să luăm acest lucru cu un strop de sare, deoarece drumurile de la distanță nu ar trebui să conteze cu adevărat ca o mărturie pentru țări, dar acum știm că Spania poate fi un pic răutăcioasă.

Germania și Republica Cehă

Atunci când punctul de frontieră arată neglijență versus intervenție, atunci trebuie să știți că fie una dintre țări face ceva mai bine decât cealaltă, fie cealaltă țară face ceva pentru a sabota. Între granița dintre Germania și Republica Cehă prin păduri, se poate spune clar care dintre ele se ocupă mai bine de silvicultură decât cealaltă. Este doar un alt mod ciudat de a spune diferența dintre granițele celor două țări.

La fel ca și Spania, Germania nu vrea să facă nimic cu pădurile care se află la un centimetru peste granița lor, ceea ce face ca partea lor să pară mult mai bună decât cealaltă.

SUA și Canada

Există două secțiuni de frontieră terestră care separă Canada și SUA. Secțiunea continentală are o lungime de aproximativ 3.986 mile, iar celelalte 1.539 mile se află între Canada și Alaska, iar această imagine prezintă doar o parte din ea. O linie bine întreținută arată clar care parte este care, deși terenul arată foarte asemănător. În afara acestei granițe, cascadele Niagara acționează, de asemenea, ca o graniță între cele două țări.

Totuși, pare puțin inutil ca o linie întreținută și plătită să arate diferența distinctă în întreaga zonă a unei plantații. Dar nu este surprinzător venind din SUA.

Germania, Țările de Jos și Belgia

Într-o pădure din Vaals, în Olanda, se află acest punct numit „Drielandpunt”, adică trei puncte de pământ. Aici se întâlnesc granițele Germaniei, Țărilor de Jos și Belgiei și există chiar și un mic loc frumos unde puteți alege de care parte doriți să stați. Suntem siguri că, dacă acest pământ ar putea vorbi, ar exista multe povești interesante în acest punct.

Acest punct de frontieră este unul destul de pozitiv, deoarece arată cum aceste trei țări se pot înțelege suficient de bine pentru a avea o zonă de ședere unită pentru ca diferite persoane să se întâlnească.

Suedia și Norvegia

Una dintre cele mai puțin controlate granițe din lume se află între Suedia și Norvegia, fiind literalmente doar o linie în drum care arată separarea dintre cele două țări, ceea ce face ca oricine să poată trece ușor de la o țară la alta. Această frontieră nu are controale de imigrare, dar există controalele vamale obișnuite care vor avea loc în continuare la intrarea în oricare dintre țări.

Norvegia și Suedia au avut o relație excelentă încă din 1905, ceea ce face ca această frontieră minoră să fie practică, deoarece, spre deosebire de multe alte țări, aceste două țări se înțeleg foarte bine.

Danemarca și Suedia

O altă graniță importantă care funcționează bine este cea dintre Danemarca și Suedia și, la fel ca și în cazul relației cu Norvegia, Suedia și Danemarca se înțeleg foarte bine. Un pod de aproape 16 km, numit Podul Øresund, leagă Suedia și Danemarca și, dacă ți s-a părut grozav, partea daneză a podului trece chiar și pe sub apă, creând un tunel scufundat. Acest lucru a fost făcut ca măsură de siguranță pentru a elibera aerul pentru traficul aerian.

În afară de pod, în aceeași zonă există și o legătură feroviară care le leagă pe cele două. Așadar, dacă nu vă simțiți în siguranță să conduceți subacvatic pentru o perioadă scurtă de timp, puteți lua trenul.

SUA și Mexic

Până acum ar trebui să știm cu toții câte ceva despre granița dintre Mexic și SUA. Dacă nu este vorba despre istoria îndelungată a încercărilor de a opri problemele legate de imigrație, ar fi vorba despre zidul lui Trump. Această imagine arată o graniță clară între cele două țări, care constă în principal din gardul original și doar aproximativ 320 de kilometri din acesta a fost zidul „impenetrabil” al lui Trump, care am putea adăuga că a fost încălcat de peste 3200 de ori.

Acest gard se află acolo unde Tijuana întâlnește oceanul Pacific, dar granița nu îi oprește cu adevărat pe mexicani, așa că se pare că este în principal doar pentru estetică.

Bolivia și Brazilia

Aici se află granița dintre Bolivia și Brazilia și este evident că Bolivia, o țară frumoasă, se preocupă mult mai mult de împădurire decât Brazilia. Această reprezentare este destul de tristă de privit, deoarece Brazilia a devenit atât de suprapopulată încât nu prea mai există grijă pentru pământ și chiar pentru oameni. În timp ce Bolivia are multe de oferit în ceea ce privește frumusețea naturală și locurile de vizitat uimitoare create de natură.

În lumea în care trăim, în contextul schimbărilor climatice, este plăcut să vedem că unele țări încă încearcă să își păstreze pădurile, așa cum face Bolivia. Am putea învăța cu toții de la ei.

Macao și China continentală

Veți găsi această frontieră interesantă între Macao și China continentală. În Macao, oamenii conduc pe partea stângă a drumului, iar în China conduc pe partea dreaptă, așa că, atunci când oamenii ajung la poarta de barieră, drumurile fac o buclă în acest fel pentru a trimite fiecare parte pe partea corectă. Frontiera completă dintre cele două țări se întinde pe o distanță de doar 0,21 mile, iar de-a lungul coastei, frontiera se întinde pe 24 de mile.

Acest drum în buclă ar putea face să curgă mințile murdare ale unora, dar forma sa ciudată funcționează pentru ca cele două țări să gestioneze intrarea și ieșirea fără probleme de trecere a frontierei.

Argentina, Brazilia și Paraguay

Tribordurile nu sunt un termen nou pentru noi, așa că acesta nu este o surpriză, dar arată uimitor. Râul T, denumit neoficial, separă Argentina, Brazilia și Paraguay, creând astfel Tripla Frontieră. În mod oficial, râurile Iguazu și Parana se conectează tot aici. Dacă doriți să înfruntați apa, ați fi la doar o baie sau o scurtă plimbare cu barca de fiecare dintre țările din jur. Dar nu vă recomandăm acest lucru.

La fel ca și în cazul relațiilor de îmbarcare din Suedia, Argentina, Brazilia și Paraguay au relații foarte bune între ele. Acesta este, cel mai probabil, motivul pentru care ar fi destul de ușor să vâslești până pe partea cealaltă.

SUA și Mexic

Un alt unghi al frontierei dintre SUA și Mexic arată astfel. Ceva foarte diferit față de ceea ce am văzut doar câteva imagini mai sus. Această parte a frontierei extrem de lungi se află la punctele de patrulare a frontierei din San Diego și Tijuana, Mexic. Ceea ce este înfricoșător este că partea din Mexic arată foarte mult ca și cum ar trebui să fie partea din SUA, dar acesta este cu adevărat modul în care arată fiecare dintre părți.

Clădirea mare din stânga este, de asemenea, o stație de epurare din San Diego care procesează și apele reziduale mexicane pentru a evita ca acestea să fie aruncate în mare. Așadar, SUA nu sunt chiar atât de rele.

Spania și Portugalia

Aceasta este probabil una dintre cele mai ieftine forme de călătorie dintr-o țară în alta, o simplă tiroliană care leagă Spania și Portugalia. Fără bagaje, mese de călătorie sau servicii de călătorie, ci doar o coborâre rapidă cu tiroliana. Dar, cum este o aventură distractivă de făcut, am spera doar că nu va trebui să te plimbi cu tiroliana cu pașaportul la tine pentru verificări atunci când aterizezi pe partea cealaltă.

Această experiență la limita zero permite, de asemenea, traversarea râului Guadiana între cele două țări și trecerea în zone cu fus orar diferit, astfel încât devine o experiență extrem de unică și de neuitat.

Polonia și Ucraina

Granița dintre Polonia și Ucraina are un simbol unic. Pe câmpurile din Horodyszcze, de partea Poloniei, și Warez, de partea Ucrainei, artistul Jaroslaw Koziara a cultivat 23 de plante diferite în forma a doi pești care au trecut peste fiecare graniță. Ideea sa a fost de a crea ceva care să simbolizeze istoria unității și a comerțului dintre cele două țări. Însă mulți s-au opus acestei opere de artă pentru Festivalul Land Art.

Chiar dacă Ucraina nu face încă parte din spațiul Schengen, artistul a susținut că, în calitate de artiști, trebuie să creeze idei care să stârnească proiecte care sfidează granițele, ceea ce a făcut lucrarea sa.

Australia și lumea

Aceasta este granița dintre Australia și, de fapt, orice alt loc. Și dacă nu înțelegeți, Australia nu se învecinează cu nicio altă țară. Totuși, acest lucru este destul de amuzant, deoarece emisiunea „Border Control” din Australia se descurcă mult mai bine decât cele din celelalte țări. Și majoritatea oamenilor cred că pot scăpa cu lucruri riscante atunci când intră într-o țară în care nu au unde să fugă decât în oceanul din jur.

Acest lucru dă un sens mai mare zicalei „suntem despărțiți de oceane”, pentru că asta este tot ceea ce separă Australia de orice altă țară din apropiere, doar kilometri și kilometri de ocean.

Haiti și Republica Dominicană

În Marea Caraibelor se află insula Hispaniola, formată din Haiti și Republica Dominicană. Granița acestora face însă extrem de cunoscut faptul că fiecare dintre țări are legi foarte diferite în ceea ce privește protecția mediului. Republica Dominicană are o împădurire luxuriantă și, ei bine, se pare că în Haiti nici măcar nu le pasă. Acesta este singurul moment în care putem spune că iarba este mai verde de partea cealaltă.

Imagini ca aceasta arată, de asemenea, că nu numai legile de mediu ale unor țări sunt foarte diferite, ci și economiile, guvernele și perspectivele lor prioritare pentru țările lor și pentru lume.

Țările de Jos și Belgia

Granița dintre Țările de Jos și Belgia trece prin orașele Baarle-Nassau, în Țările de Jos, și Baarle-Hertog, în Belgia. Ei au trasat literalmente o linie unde se află granița, fără să se îngrijoreze că aceasta trece și prin câteva case și clădiri. Deci partea amuzantă este că vă puteți trimite partenerul să doarmă în Belgia pentru o noapte dacă vă calcă pe nervi, iar prin Belgia ne referim la bucătărie.

Această acoperire a frontierei provoacă câteva întrebări pentru localnici, cum ar fi de ce parte ar trebui să fie tratate unele cazuri penale și cum se poate spune în ce țară s-ar naște copiii care se nasc într-o casă.

Norvegia și Suedia

Între Norvegia și Suedia există, de asemenea, o graniță distinctă, dar mai frumoasă decât cea a unui zid ostil. Prin pădure trece o graniță de 1010 mile, care este transformată în drum de defrișare. Acesta este un loc excelent pentru snowmoteri, deoarece nu există obstacole în cale. Dar, încă o dată, este de asemenea destul de ușor să ieși în afara drumului și să intri într-o altă țară, pur și simplu.

Această frontieră este o priveliște spectaculoasă și nu mai există multe altele ca aceasta. La fel ca majoritatea celorlalte granițe, aceasta este cu siguranță o atracție turistică și locală și un obiectiv care trebuie neapărat văzut.

Slovacia, Austria și Ungaria

Un alt punct de reper interesant se află între Slovacia, Austria și Ungaria. Aici există o masă frumos construită, cu bănci, unde vă puteți așeza de partea dumneavoastră sau chiar de partea altei țări și vă puteți reuni. Acesta transmite un mesaj de unitate și de unitate pe care nu multe țări de abordaj îl au. Fiecare parte a mesei triunghiulare este deținută de fiecare țară participantă, dar asta nu înseamnă că nu te poți așeza pe partea celeilalte părți.

Parcul în care se află masa a fost construit după căderea Cortinei de Fier în 1991. Ideea care a stat la baza întregii construcții a fost aceea de a crea unitate, lucru pe care l-a făcut foarte bine.

SUA și Mexic

Acum că știm că granița dintre Mexic și SUA este foarte, foarte lungă, nu ne miră faptul că există o altă fotografie a graniței. Această fotografie a fost făcută în Naco, Arizona, și Naco, Mexic. Locuitori din fiecare țară se bucură de un joc de volei peste gardul de la graniță. Este o reprezentare fenomenală a modului în care rezidenții nu vor lăsa o graniță să îi oprească să fie uniți cu cealaltă parte.

Imagini ca aceasta ne arată că granițele sunt doar limite create de obicei de guverne și că acestea nu pot opri legăturile umane naturale pe care oamenii le au cu ceilalți.

Tanzania și Kenya

În Africa, există un punct foarte insipid, dar totuși turistic, care marchează granița dintre Kenia și Tanzania. Acest punct este reprezentat doar de un indicator de piatră, unde dacă stai pe o parte ești în Kenya, iar pe cealaltă parte ești în Tanzania. Deși nu este cel mai grozav punct de reper pe care îl veți vedea vreodată, călătoriile care se construiesc până la acel punct nu vor fi decât uluitoare.

Piatra de frontieră nu va fi, cel mai probabil, ceva ce oamenii vor sări să meargă să vadă, dar dacă călătoriți pentru a vă bucura de peisaj și de animale, nu ar strica să vă opriți și să faceți o poză acolo.

Franța și Italia

Granița dintre Franța și Italia se întinde pe o distanță de 320 de kilometri, de la Alpii din nord până la coasta mediteraneană din sud. De-a lungul Alpilor, există un monument care indică linia de demarcație dintre cele două țări. Acesta poate fi întâlnit la persoanele care fac drumeții sau, mai popular, merg cu bicicleta de-a lungul potecilor. A devenit o atracție turistică pentru mulți și doar ceva pe lângă care trec localnicii.

Acest marcaj există de ani de zile și, deși pare puțin îmbătrânit, este încă în picioare, fiind un punct de referință pentru cei care călătoresc pe acolo.

Elveția și Liechtenstein

Liechtenstein și Elveția au o graniță deschisă care trece pe Rin și pe partea de Alpi Ratitkon, între Flascherberg și Naafkopf. Părțile terestre ale frontierei permit oamenilor să se afle și în două țări în același timp, ceea ce știm că turiștilor le place. Există, de asemenea, diverse semne mici pe care scrie „Swcheiz | Liechtenstein” care pot fi găsite în jurul graniței, cum ar fi sub poduri, pe garduri și pe porți, la fel ca aceasta.

Aceste două țări sunt, de asemenea, printre puținele care se înțeleg, deoarece Elveția a protejat interesele Liechtensteinului încă din 1919. Dar știm cu toții că, indiferent de situație, Elveției îi place să rămână naturală în majoritatea cazurilor.

Cipru și Cipru de Nord

Din cauza neînțelegerilor continue dintre ciprioții greci și ciprioții turci, Cipru este în prezent separat în Cipru și Cipru de Nord. Partea de nord este Republica Turcă a Ciprului, controlată de ciprioții turci, iar restul Ciprului este în continuare controlat de ciprioții greci. Acest lucru înseamnă că oamenii pot călători din sud în nord sau invers numai dacă au un pașaport UE, în caz contrar, nu pot călători între cele două părți.

Există, de asemenea, 7 puncte de trecere a frontierei între cele două părți, astfel încât există mai multe modalități de trecere. Cel din imagine este la fel de simplu ca și cum ai trece pe jos.

Franța și Spania

O modalitate excelentă de a putea traversa granițele este aceasta dintre Franța și Spania, unde granița face din mersul cu bicicleta o recomandare. Cicliștii se pot bucura de traseele pitorești din Spania și apoi, eventual, de traseele pitorești din Franța, totul într-o singură zi. Cele 12 puncte de frontieră au facilitat excursiile de o zi cu bicicleta, excursiile turistice sau pur și simplu să traverseze cu bicicleta doar pentru distracție.

De asemenea, trecerea frontierelor cu bicicleta face ca mai puține mașini să treacă pe acolo, astfel încât fiecare țară își face partea sa pentru a încerca să facă o diferență în ceea ce privește schimbările climatice și sănătatea generală a corpului.

Ucraina și Slovacia

Granița dintre Ucraina și Slovacia a fost stabilită după cel de-al Doilea Război Mondial. Granița se întinde pe o distanță de numai 100 km. Dar această imagine a aeroportului internațional de la Uzhorod este destul de importantă, deoarece diferența dintre granița dintre Slovacia și Ucraina aici este de doar 436 de metri. De asemenea, acest lucru a făcut ca aeroportul să fie cel mai sensibil aeroport din Ucraina în acest moment, deoarece Ucraina atinge literalmente țara NATO, ceea ce face ca acest loc să fie de neatins în timpul războiului.

Având o graniță atât de apropiată, vitală din punct de vedere strategic, nu este de mirare că Slovacia și Ucraina au relații atât de puternice. În această perioadă dificilă, Slovacia a oferit, de asemenea, refugiu multor ucraineni.

SUA și Canada

Călătorind în Alaska pe drum înseamnă că va trebui să treceți prin Canada, ceea ce înseamnă, de asemenea, că va trebui să vă asigurați că sunteți în conformitate cu reglementările canadiene și internaționale de călătorie pentru a face acest lucru. Cu toate acestea, Alaska se învecinează cu Canada doar în partea de est, ca în această imagine din Yukon, Canada. Dacă veți călători iarna, veți avea norocul să aveți parte de o călătorie completă înconjurată de zăpadă.

Distanța dintre Alaska și semnul de bun venit de la granița cu Canada este de 1551,78 mile, așa că, dacă sunteți pregătit pentru călătorie, asigurați-vă că sunteți pregătit pentru o călătorie lungă

Canada și SUA

Țările de Jos și Belgia nu au fost singurele țări care au trasat linii de frontieră chiar prin clădiri. În Vermont, SUA, și în Quebec, Canada, există o bibliotecă numită The Haskell, care are o linie neagră care trece pe podea pentru a marca granița dintre cele două țări separate. Ești capabil să ai un picior în SUA și celălalt picior în Canada și apoi să sari în continuare între ele.

Aceasta este una dintre singurele biblioteci din lume care funcționează pentru două țări în același timp. Și, din fericire, poți scoate cărți din ambele părți, nu doar din partea din care ești.

Sursa