Nestle închide fabrica de la Timişoara unde se produc napolitanele Joe

Gigantul elveţian Nestle, unul dintre cei mai mari jucători de pe piaţa locală a bunurilor de larg consum, va închide singura fabrica pe care o deţine în România, la Timişoara, unde produce napolitanele Joe (brand românesc), potrivit surselor ZF.

Informaţia a fost confirmată oficial şi de companie.

„Am iniţiat procesul de închidere a fabricii, dar negociem cu sindicatele acum”, au declarat pentru ZF oficialii NEstle. 

Grupul eleveţian a achiziţionat brandul Joe şi fabrica din Timişoara în anul 2000.

Brandurile produse la Timişoara nu vor dispărea de pe piaţă, producţia urmând să fie mutată cel puţin parţial în Ungaria. 

Grupul elveţian  are în total în Romania circa 900 de salariaţi, din care circa 400 la fabrica din TImişoara. Portofoliul Nestlé Romania cuprinde cereale pentru micul dejun şi batoane de cereale, băuturi calde, divizia Nestlé Professional, dulciuri, îngheţată, produse culinare, produse pentru bebeluşi şi hrană pentru animale. Printre brandurile din portofoliul companiei se numără Joe, Nescafé, Maggi şi Purina. 

Compania JOE IBC a fost înfiinţată în anul 1994, cu 30 de angajaţi. Blaturile de napolitană erau importate din Austria, fiind ulterior tăiate şi ambalate local. După un an, au fost facute investitţii in zona productiei, iar gama de produse s-a extins.

Sursa: zf.ro