Nelu Tătaru, veşti proaste pentru români

Ministrul Sănătăţii, Nelu Tătaru, a declarat, joi, la Suceava, că nu se poate vorbi de relaxare decât în momentul în care aceasta se poate realiza, iar în acest moment ţara noastră nu este în situaţia să se poată relaxa.

Ministrul Sănătăţii a spus că data de 15 mai, avansată pentru începerea măsurilor de relaxare, ţine foarte mult şi de evenimentele care se petrec până atunci.

Nelu Tătaru a afirmat că, dacă românii vor respecta restricţiile şi în zilele de 1, 2 şi 3 mai, atunci s-ar putea vorbi de o scădere a numărului de cazuri noi şi de decese.

„Dacă vom respecta deciziile pe 1, 2 şi 3 mai, sper să putem vorbi de săptămâna viitoare de o scădere a numărului de cazuri noi, o scădere a numărului de decese, o scădere a numărului de cazuri în terapie intensivă”, a spus ministrul Sănătăţii.

El a precizat că ştie că răbdarea oamenilor este pe final şi că vin nişte zile în care oamenii erau obişnuiţi să iasă la grătare, să meargă la pădure cu prietenii, dar că speră ca anul viitor sărbătorile pascale şi cele de 1 Mai să fie făcute alături de cei dragi.

Ministrul Sănătăţii a mai spus că 15 mai, avansată ca dată a relaxării, ţine mult de evenimentele care au loc până atunci.

„În acest moment data de 15 mai, avansată ca dată a relaxării, ţine foarte mult de evenimentele care se petrec până în acel moment. Avem 1, 2 şi 3 mai pe care trebuie să-l trecem, lipsa distanţării sociale, o lipsă a autoizolării înseamnă o reluare a transmiterii în comunitate. (…) La ce restricţii avem de respectat, nu vorbim de o relaxare decât în momentul în care putem să ne relaxăm. În acest moment nu putem să ne relaxăm”, a transmis Nelu Tătaru.

Preluat: https://www.stirilekanald.ro/