Ministrul Sănătății: „Ne apropiem de al doilea vârf al epidemiei”. Avertismentul OMS

Între timp, 456 de noi cazuri de infectare cu Sars-Cov-2 au fost înregistrate în ultimele 24 de ore, în condițiile în care au fost făcute puțin peste 8.600 de teste.

Cele mai multe cazuri au fost confirmate în Argeș, Dâmbovița și Brașov. Organizația Mondială a Sănătății spune că există riscul de transmitere a virusului prin particule infime, care plutesc în aer.

Ultima săptămână ne arată că ne apropiem de al doilea vârf al epidemiei.

Nelu Tătaru, Ministrul Sănătății: „Asistăm, dacă vreți, la o a doua cocoașă a primului val sau ne apropiem de un al doilea vârf tot din primul val.
Reporter: Și valul 2?

Nelu Tătaru, Ministrul Sănătății: Să terminăm cu primul val, să vedem cum ieșim din acest val, care e rata de imunizare a românilor după acest prim val, să vedem evoluția de peste vară, să ne obișnuim să coexistam cu acest virus și vara și vom putea discuta de un val 2, dar după ce trecem de valul 1 și vedem evoluții pe parcursul verii”.

Organizația Mondială a Sănătății spune că transmiterea prin aer a virusului, prin aerosoli care se plimbă în aer după ce o persoană a părăsit zona, nu poate fi exclusă. Se întâmplă în principal în zone închise, cu ventilație slabă cu exteriorul.

Preluat: https://mamaligarii.co/