Ministrul Finanțelor susține că plafonarea prețurilor la alimente nu este o soluție

Ministrul Finanțelor, Florin Cîțu, susține că plafonarea prețurilor la alimente nu este o soluție și ar putea genera o penurie de produse. Această afirmație vine în urma unui proiect PSD care a fost deja aprobat de Senat.

„Dacă am interveni asupra prețurilor și le-am bloca, la alimente și medicamente, probabil vom avea o problemă de aprovizionare. Ce am eu oficial nu îmi arată o explozie a acestor prețuri. A plafona astăzi prețurile ne-a putea duce la o penurie de produse” , a declarat Florin Cîțu, care este de părere că o creștere excesivă a deficitului, peste 10%, creează probleme de finanțare, iar statul nu are bani să susțină eventualele măsuri necesare.

A crește deficitul la 10% îți creează o problemă de finanțare, degeaba spunem tuturor că dăm câte 1000 de euro, dacă nu îi ai. Bani ai din taxe și din împrumuri. De asta trebuie să fim foarte atenți. Putem să creștem deficitul, dar vom avea o problemă de finanțare. Să terminăm cu proiectele populiste. Nu putem să aruncăm cu bani în stânga și în dreapta că nu ajutăm pe nimeni”, a mai declarat Cîțu, în direct la Digi24.

Ministrul speră că economia își va reveni rapid după ce trece criza coronavirusului. „Poate într-o lună două să termină cu această probemă și vom avem un șoc pozitiv rapid. Eu merg pe acest scenariu, să avem o revenire rapidă. Nu am semne care să îmi arate că nu păstrăm capacitatea de producție. Sunt optimist că putem să revenim poate la fel de puternic cum am căzut. Eu cred într-o revenire în V”, a completat Cîțu.

Preluat: thepress.ro