Medicul Rafila, anunț urgent pentru toți românii! „Copiii o să rămână…”

Alexandru Rafila, preşedintele Societăţii Române de Microbiologie şi şeful Laboratorului Institutului Naţional de Boli Infecţioase „Matei Balş din Bucureşti”, a vorbit despre ce se va întâmpla cu copiii ai căror părinți au fost infectați cu temutul coronavirus, pentru a nu suprasolicita spitalele.

„Copiii vor rămâne împreună cu părinții”
Dr. Alexandru Rafila a declarat că, în cazul în care ambii părinți au fost depistați pozitiv cu COVID-19, copilul va rămâne alături de aceștia și va suferi o formă ușoară a bolii provocate de virus. Totodată, ei vor fi tratați acasă, la fel ca în cazul unei gripe, pentru a nu „inunda” spitalele, oferind astfel șansa la salvare persoanelor care suferă de o formă severă a bolii.

„Copiii or să rămână împreună cu părinții, copilul va face o formă ușoară. Da, pe termen lung vor fi părinții tratați la domiciliu, exact cum se tratează oamenii și de gripă. Este probabil să vorbim de mulți părinți tineri pe care este normal să îi tratezi la domiciliu ca să nu suprasoliciți sistemul sanitar”, a transmis preşedintele Societăţii Române de Microbiologie.

Dr. Rafila îl contrazice pe Streinu-Cercel
Dr. Alexandru Rafila îl contrazice categoric pe Streinu-Cercel, directorul Spitalului Marcel Balș, după ce acesta a declarat că „spirtul nu este biocid, nu folosește la nimic” în dezinfectarea mâinilor și a suprafețelor de noul virus. Dr. Rafila susține că alcoolul sanitar este dezinfectant, în deosebi pentru obiecte contaminate de COVID-19.

„Alcoolul sanitar e dezinfectant. El e folosit pentru dezinfecția unor suprafețe. Nu putem să spunem că nu are niciun efect, pentru că spirtul are un efect dezinfectat. Concentrația optimă e 70%. Utilizarea lui ca antiseptic nu prea mai e recomandată. În primul rând nu are timp de contact pe tegumente. Atunci preferăm să folosim un gel care conține același lucru, alcool etanol în aceeași concentrație, 70%. El pătrunde în profunzime și nu distruge tegumentul”, a explicat Rafila, în replică pentru dr. Streinu-Cercel.

Preluat: hoprea.ro