Medicament natural din NUCI, MIERE și POLEN pentru sănătatea INIMII și întărirea VASELOR de SÂNGE

Nucile au efecte extraordinare asupra organismului. Pe lângă faptul că sunt foarte hrănitoare, acestea susțin sănătatea sistemului cardiovascular și a creierului. Sunt deosebit de benefice pentru vârstnici, pentru femei și pentru persoanele anemice sau slăbite.

Datorită conținutului bogat în proteine și grăsimi bune, miezul de nucă poate înlocui carnea în dieta vegetarienilor sau a celor care țin regim.

Miezul de nucă măcinat poate fi folosit în acest sens în diferite preparate în loc de carne, precum în chiftele sau sarmale. Poate fi adăugat și în salate, sau în deserturi crude de casă.

Nuci cu polen și miere – rețetă

Un preparat deosebit de gustos și sănătos este pasta de nucă și miere. Se pot folosi cantități mai mari, pentru a obține un borcan întreg. Miezul de nucă se poate măcina fin sau se poate zdrobi grosier.

Se pot adăuga și alte ingrediente, precum pudră de roșcove (un înlocuitor pentru cacao mult mai bogat în antioxidanți, calciu și alte minerale), pudră de scorțișoară de Ceylon, stafide (pentru creșterea imunității) sau polen crud.

Amestecul de nuci, miere și polen este recomandat în mod special persoanelor vârstnice, anemice sau cu risc cardiac. Acest preparat are efecte tonice asupra arterelor și de aceea este util în prevenirea accidentelor vasculare cerebrale.

• 3 nuci

• 2 linguri de miere

• 1 linguriță de polen crud

Rețeta este simplă. Amestecați miezul de la 3-4 nuci cu 1 linguriță de polen crud și 2-3 linguri de miere de albine (polifloră sau de păducel). Ideal ar fi să preparați acest amestec zilnic, în cantități mici.

Miezul de nucă se macină și se amestecă apoi cu granulele de polen și cu mierea de albine, până când polenul se dizolvă și obțineți o pastă fină și cremoasă. Se poate mânca simplu, cu lingurița, sau se poate modela sub formă de biluțe. Se consumă întreaga cantitate într-o zi, preferabil dimineața, înainte de masă.

Uleiul de nuci este adesea recomandat în alimentația persoanelor care suferă de ateroscleroză sau au un nivel mare de colesterol. Acesta ajută la curățarea vaselor de sânge, la întărirea lor și la menținerea elasticității.

Beneficii

Nucile conțin o formă de vitamina E care are efecte cardioprotectoare remarcabile, numită gama-tocoferol. În plus, sunt bogate în l-arginină, un aminoacid cu beneficii asupra sistemului vascular la persoanele cu boli de inimă sau cu risc cardiac.

Acizii grași esențiali Omega-3 din nuci (în special acidul alfa-linoleic) previne formarea de cheaguri de sânge, scade riscul unui atac de cord fatal și incidența decesului cardiac subit cu 50%.

Studiile au arătat că nucile au următoarele beneficii asupra sistemului cardiovascular:

– reduce colesterolul LDL și colesterolul total

– îmbunătățește calitatea sângelui

– tonifică vasele de sânge și funcția celulelor endoteliale

– reduce riscul de formare a cheagurilor de sânge

– reduce riscul de inflamații excesive

Preluat: https://lataifas.ro/