Măşti naturale pentru mâini şi unghii sanatoase.

Hidratare și catifelare

Pentru mâini crăpate și piele aspră, combină câteva linguri de brânză de vaci cu puţin ulei de măsline. Întinde pe mâini și lasă 20 de minute să acționeze. Dacă poți, pune niște mănuși de plastic. La final, clătește bine. Un alt amestec foarte bun pentru hidratarea pielii crăpate este cel dintre banană, unt și miere. Pisează cu furculița o jumătate de babană, adaugă o lingură de unt moale (la temperatura camerei), una de miere și subțiază pasta cu puțin suc de lămâie. Aplică în strat gros pe mâini și lasă 15 minute.

Pielea matură, cu riduri are nevoie de ingrediente recunoscute pentru rolul lor antiîmbătrânire, iar ceaiul verde este unul dintre ele. Ai nevoie de o ceașcă de ceai verde concentrat, 2-3 linguri de suc de lămâie și o linguriță de mălai. Mixează totul şi aplică în strat uniform. Stai cu acest amestec cel puțin o oră. Un alt antirid este cel dintre un morcov dat pe răzătoare și amestecat cu smântână și puţin ulei de măsline.

Efect de albire

Ca să estompezi petele maronii de pe mâini, fă o mixtură din suc de lămâie și iaurt bio. Aplică pe mâini, lasă 20 de minute, apoi clătește. O altă mască simplă pe care poți să o folosești o dată, de două ori pe săptămână este să dai un cartof pe răzătoarea mică, să adaugi puțin suc de lămâie, două linguri de lapte și una de miere. Eficient împotriva petelor mai este și sucul natural de ananas aplicat direct pe pete cu o dischetă demachiantă.

Exfoliere și curățare

Ca să îndepărtezi celulele moarte, e bine să îți prepari săptămânal un scrub cu care să masezi delicat suprafața mâinilor. Combină într-un bol o linguriță de unt de cocos cu două de miere. Separat, amestecă 3-4 linguri de sare cu tot atâtea de zahăr și cu puțin suc de lămâie. Combină cele două mixturi între ele și amestecă până obții o pastă. Întinde pe mâini și masează. Lasă câteva minute apoi clătește te bine și hidratează cu crema ta obișnuită. O variantă mai rapidă este amestecul dintre două linguri de zahăr şi sucul obținut de la jumătate de lămâie

Îngrijirea cuticulelor

Cuticulele au nevoie de hidratare pentru a rămîne moi și a preveni astfel ruperea lor și apariția infecțiilor. Îngrijirea lor asigură o manichiură reușită, așa că nu le neglija. Mai întâi curăță bine unghiile și spală mâinile cu un săpun hidratant. Pregătește un bol cu apă călduţă, pune câteva picături de ulei esențial de lemn de trandafir și tine mâinile câteva minute în această apă. Usucă apoi bine pielea și aplică la baza unghiei un amestec făcut din puţin ulei de jojoba și miere. Masează bine pe cuticule apoi lasă un timp să acționeze.

Sursa