Locurile din bucătărie unde se ascund gândacii si ce trebuie sa faci pentru a scapa de ei.

Insectele pătrund prin canalizare

Ţevile de scurgere sunt un loc ideal, mai ales că acestea sunt ascunse în masca de la chiuvetă, unde, de cele mai multe ori, păstrăm coşul de gunoi.

Ce-i de făcut: Aruncaţi zilnic coşul de gunoi şi clăţiţi cu apă şi detergent căldarea. Acoperiţi cu ipsos sau silicon orificiile din perete, de pe lângă ţevi.

Curăţă în spatele aragazului

Uleiul de pe aragaz şi depozitele de grăsime din jurul aragazului reprezintă un adevărat festin pentru insecte. Există foarte multe situaţii în care gândacii de bucătărie invadează cuptorul.

Ce-i de făcut: Curăţă cuptorul după fiecare folosire, adună resturile de mâncare rămase sau lipite în interior. Spală sub aragaz dar şi pe pereţii din spatele acestuia!

Grijă mare la rafturile din dulapuri

Pe rafturile dulapurilor din bucătărie se depun resturi de zahăr, griş, făină, orez care reprezintă o sursă de hrană pentru insecte, atât gândaci cât şi furnici. În plus, în spatele rafturilor există spaţii mari în care acestea îşi depun ouăle.

Ce-i de făcut: Nu acoperi rafturile cu hârtie, în ideea că aşa vei păstra mai bine curăţenia. Închide etanş recipientele în care ţii produsele alimentare.

Cuib de gândaci în tocul uşilor

În tocul de la geamuri şi uşi se ascund atât gândaci de bucătărie cât şi furnici. Este foarte greu să le depistezi cuibul, dar poţi avea în vedere soluţii pentru îndepărtarea lor.

Ce-i de făcut: foloseşte produse împotriva insectelor în toate zonele afectate, păstrând curăţenie lună în întreaga bucătărie. În cazuri extreme, poţi înlocui cu totul uşile şi geamurile, schimbând astfel şi tocurile.

Atenţie la electronice

Aparatele de radio, casetofoanele, televizorul pe care îl ţii în bucătărie dar şi ceasul de pe perete pot fi locurile ideale pentru insecte. Motivul? Ţinute în priză, aceste aparate sunt mereu călduţe.

Ce-i de făcut: Cine se pricepe, poate desface radioul sau capacul din spatele ceasului pentru a le curăţa. Dacă nu, apelează la un electrician care să te ajute să rezolvi problema.

Insectele se ascund în toaster

Dacă ai probleme cu furnicile şi gândacii trebuie să ştii că unul din locurile în care se pot ascunde este aparatul de prăjit pâine sau de făcut senvişuri. În interior găsesc firmituri de pâine şi resturi de alimente.

Ce-i de făcut: Curăţă de firmituri aparatele de fiecare dată după ce le-ai folosit.

Furnicile se ascund după plăcile de faianţă

Furnicile sunt o adevărată pacoste, mai ales când îşi fac cuib în spatele plăcilor de gresie sau faianţă.

Ce-i de făcut: dacă nu le poţi distruge cuibul cu spray împotriva insectelor, atunci plăcile respective trebuie scoase, mai ales că, odată fisurate, s-au şi umflat.

Curăţă sub frigider

Gândacii caută locuri călduţe şi ferite de lumină. Unul din locurile lor preferate este motorul frigiderului.

Ce-i de făcut: Spală sub frigider şi pereţii din spatele acestuia. Fii atent la garnitura de cauciuc ce asigură închiderea etanş a uşii aparatului tău frigorific.

Lavanda ţine moliile la distanţă

Foloseşte săculeţi cu lavandă. Mirosul acesteia ţine moliile la distanţă.

La fel de bine poţi pune în şifonier rozmarin, mentă, ginseng, cimbru, piper sau ace de brad, câteva frunze de tutun ori coajă uscată de portocală.

Şi frunzele verzi de muşcată, frunzele de nuc, cele de pelin sau leuşteanul uscat alungă moliile şi împiedică înmulţirea lor.

Preluat: https://sfaturi-idei-si-povesti-despre-viata.ro/