Locul din Europa unde oamenii sunt considerați tineri la 81 ani. Află secretul longevității!

Speranța de viață a unei insule din Europa depășește 90 de ani. Acest loc este insula Ikaria și este situată la o distanță de 9 ore cu feribotul de Atena. Comunitățile de pe această insulă duc o viață liniștită, având încredere unii în alții. Așa se face că magazinele funcționează pe un sistem de onoare: fiecare ia produsele de care are nevoie și lasă banii pe tejghea, fără ca nimeni să verifice sumele.

Experții susțin că longevitatea se datorează alimentației sănătoase, stilului de viață activ al oamenilor de aici, dar și a importanței pe care localnicii o acordă legăturilor strânse cu familia, credinței și vieții simple.

Medicul Christodoulos Xenakis are 81 de ani, dar printre locuitorii Ikariei este considerat „un tinerel”. „Nimeni nu își face programări aici. Oamenii vin la tine când au nevoie, dimineață, la prânz sau seara, nimeni nu se stresează”, spune doctorul.

Localnicii își cresc animalele, își cultivă legumele, câțiva au bărci cu care ies la pescuit și își trăiesc viața după o singură regulă: „să faci întotdeauna ceea ce îți place”.