Leguma care „mănâncă” tot zahărul din organism – Este „duşmanul de temut” al diabetului

Fasolea este una dintre legumele cele mai recomandate de nutriționiști, fiind și una dintre cele mai sănătoase alimente. Ea este o sursă naturală de fibre și proteine, cu un indice glicemic scăzut. Fasolea mai este bogată și în fier, motiv pentru care este indicată la persoanele predispuse către anemie și în cazul femeilor.

Leguma care îți scoate zahărul din organism

Fasolea este foarte indicată în cazul regimului diabeticilor, deoarece are foarte puțină grăsime, colesterol și puține glucide. Astfel că o porție de fasole consumată în fiecare zi îi ajută pe cei care au diabet de tip 2 să țină sub control glicemia, fapt care reduce riscul de infarct miocardic.

De asemenea, fasolea mai este cunoscută și drept leguma care mănâncă zahărul din organism, deoarece este bogată în fibre vegetale, ce împiedică absorbția zaharurilor și reduc secreția de insulină.

De ce să consumi fasole în fiecare zi

De menționat este că fasolea este o sursă veritabilă de vitamine B, potasiu, seleniu, magneziu, calciu și fosfor. Știm că calciul și fosforul au un rol vital în sănătatea oaselor. De asemenea, potasiul acționează împreună cu sodiul pentru a menține sănătoasă tensiunea arterială.

Magneziul are mai multe scopuri în organism: susţine funcţiile musculare şi nervoase, menţine sistemul imunitar, se îngrijeşte de sănătatea oaselor şi a tensiunii arteriale şi ajută la metabolizarea energiei. Fierul este o parte importantă a proteinelor de transport de oxigen în sânge şi promovează dezvoltarea celulelor.

Fasolea este o legumă disponibilă pe întregul an și poate fi preparată în multe feluri, indiferent că vorbim de mic dejun, prânz sau cină. Trebuie să consumați fasole dacă doriți menținerea în limite normale a nivelului colesterolului și reducerea riscurilor de boli cardiace. Mai mult decât atât, fibrele pe care fasolea le conține susțin sănătatea tractului digestiv și pot reduce unele tipuri de cancer.

Fasolea, leguma care mănâncă tot zahărul din organism este, așadar, extrem de benefică. Ea este dușamnul de temut al diabetului, dar și a kilogramelor în plus. Fasolea este, ca formă de prezentare, albă sau roșie, și are foarte multe beneficii pentru organismul uman.

Leguma recomandată diabeticilor

”Această legumă este recomandată diabeticilor, deoarece are un indice glicemic scăzut, dar si carbohidraţi benefici, cu proteine slabe şi fibre solubile”, spune dr. Daniela Stan, medic de familie din Călăraşi, citat de Adevarul.ro.

Fasolea (Phaseolus vulgaris) este o plantă leguminoasă agățătoare anuală. Ea este originară din America și este întrebuințată în bucătărie. Ea se cultivă atât în zone cu climat mai răcoros cât și în cele cu un climat mai cald. De asemenea, planta nu suportă solurile saline.

Fasolea uscată are proteine și fibre, dar și multe multe minerale. Tabloul pentru 100 grame se prezintă astfel:

  • kilocalorii 332
  • fibre 4,3 g
  • proteine 19,2 g
  • grăsimi 1,8 g
  • carbohidrați 61,5 g
  • apă 7,9 g

Sursă