Leguma banală care mănâncă zahărul din organism

Pentru că are foarte puțină grăsime și colesterol deloc, fasolea, cea mai populară legumă, este foarte indicată în regimul diabeticilor. O porție îi ajută pe cei cu diabet de tip 2 să țină sub control nivelurile de zaharuri din sânge și reduce riscul de infarct, fasolea fiind cunoscută și sub denumirea de mâncător de zahăr.

” Această legumă este recomandată diabeticilor deoarece are un indice glicemic scăzut, dar și carbohidrați benefici, cu proteine slabe și fibre solubile”, spune dr. Daniela Stan, medic de familie, conform adevărul.ro

De altfel, care împiedică absorbția zaharurilor și reduc secreția de insulină. Conținutul bogat de substanțe nutritive o face un produs alimentar foarte sănătos.

În funcție de soiul legumei, valoarea enegetică a boabelor uscate este de 200-250 kcal/ la 100 g. Un studiu recent al nutriționiștilor europeni menționează că glucidele conținute în fasolea boabe fac parte din categoria glucidelor „bune” , care nu cresc glicemia, în comparație cu alimentele bogate în carbohidrați ( cum sunt fructele ), care furnizează energie de scurtă durată. De asemenea, fasolea boabe este și o sursă de vitamine ( A, complexul B, C, E, K, și PP ), de acid folic și de enzime.

În același timp, cercetările au scos la iveală și faptul că, la consumatorii de fasole boabe, riscul de a face cancer de colon, la sân sau de a suferi de o boală cardiacă este reduc. Fasolea uscată conține insolubile. Prima categorie de fibre previne constipația, iar cele insolubile reduc nivelul grăsimilor din sânge.

Sursă