Leacuri pentru varice, de la cititori
Varicele sunt greu de tratat, odată formate. Alimentația corectă, mișcarea fizică, evitarea sendetarismului și aplicarea unor remedii externe pot ajuta la ameliorarea simptomelor.
Varicele sunt vene dilatate, care se află sub piele. Apar de regulă la nivelul picioarelor. Nu sunt periculoase, însă pot cauza diverse probleme.
Varicele se pot moșteni din familie. Pot să apară din cauza valvelor defectuoase, sau a ocupației ( stat prelungit în picioare ).
Sunt des întâlnite în sarcină, din cauza modificărilor hormonale, dar și după o anumită vârstă.
Varice – remedii naturiste
Fitoterapia recomandă o serie de plante utile în varice și ulcerul varicos, precum:
- coada șoricelului
- păpădia
- pătlagina
- răchitanul
- salvia
- tătăneasa
- turița mare
- urzica
- urzica moartă
O recenzie publicată în 2006 a arătat că extractul de castan sălbatic poate reduce senzația de picioare grele și dureroase, precum și mâncărimile la persoanele cu insuficiență venoasă cronică.
O altă recenzie, din 2010, sugerează că extractul de pin maritim ( Pinus naritima ) și cel ghimpe pădureț ( Ruscus aculeatus ) atenuează inflamația sau edema asociate cu venele varicoase.
Național Institute of Health recomandă extractul de sâmburi de struguri. Administrat intern, acesta ar putea reduce picioarele umflate și alte simptome cauzate de insuficiența venoasă cronică.
Acest supliment nu este indicat persoanelor care iau medicamente precum subțierea sângelui, deoarece poate crește riscul de sângerări.
Alimentația recomandată în varice
Și alimentația poate fi utilă, sau dăunătoare în varice. De pildă, sunt contrainidicate alimentele sărate, care pot retenție de apă.
În schimb, sunt recomandate alimentele bogate în potasiu, precum verdețurile, leguminoasele, peștele și nucile.
Alimentele care conțin fibre ( cerealele integrale, fructele, legumele, semințele), ajută prin aceea că previn constipația și implicit agravarea venelor dilatate.
Există și o serie de alimente cu rol terapeutic, precum cele care oferă flavonoide. Acești sntioxidanți îmbunătățesc circulația sângelului, reduc presiunea arterială, relaxează vasele de sânge și previn formarea varicelor.
Totodată, pot ajuta la micșorarea varicelor. Optați pentru ceapă, usturoi, ardei gras, fructe citrice, struguri, cireșe, mere, afine, spanac, broccoli și cacao.
Leacuri pentru varice de la cititori
În continuare vă prezentăm câteva leacuri pentru varice recomandate de cititorii noștri.
„ Ulei din sâmburi de struguri, masaj” – Natalia Natalia
„ Vă recomand cu încredere gelul cu viță de vie și gelul cu tătăneasă, cu ingrediente Bio LifeCare”- Florentina Nuta
„ Multe salate, legume și mai ales sucuri din legume verzi și din frunze verzi” – Aura Iordan
„ Decoct din coajă de stejar și din frunze de viță de vie sălbatică: 5 părți de coajă de stejar și 1 parte de frunze de viță de vie de vie sășbatică. Se consumă 200 ml din acest decoct, de 3 ori pe zi, sub formă de cură de 10 săptămâni. Consultați medicul și cereți un produs ( preferabil natural ) care conține diozmină și hiperidină. Acestea două se găsesc în coaja de stejar și în frunzele de viță sălbatică, în semințele de citrice, grepfuit și în sâmburii de struguri” – Rose A.Belle.
„ Alimentație corectă. Faceți mișcare multă, excerciții , apă rece pusă pe vene – un prosop udat în apă rece și frecat pe vene” – Petculescu Marinella
„ Un unguent, se găsește la farmacie „ Exovari”. Este extract de castane. Pe mine mă ajută și este și foarte bun la preț”- Elena Oprea
„ Fructe mov, legume mov, ciorapi medicinali” – Rodica Dragomirescu.
„ Divenoxim, 1 capsulă pe zi. Este a treia lună de când îl folosesc. Este foarte bun” – Liliana Costescu
„ Vă recomand 2 produse de la Life Care: crema cu viță de vie și castan sălbatic, și gelul Baba Tatei cu extract de tătăneasă. Se amestecă și se ung picioarele de mai multe ori pe zi” – Ungvari Helena.
„ Eu consum ciuperca Auri C din familia ganoderma Lucidum, ce m-a scăpat de nodulii varicoși și mă ajută la circulația sângelui. Sunt foarte mulțumită” – Anița Claudia Bulgaru.
„ Ulei de in cu frunze de dafin, pentru masaj. Și ceai de urzică pentru băut !” – Mates Ramona
„ Comprese cu oțet de mere” – Nastasiu Ana.
„ De 2-3 ori pe zi se face masaj cu oțet de mere biologic. Ajută bine” – Tamara Burlacu
„ Cremă cu arnică” – Cristina Emilia.
„ 200 ml de ulei de măsline, zeama de la o porocală și 5 căței de usturoi zdrobiți fin. Se lasă compoziția la macerat. Ungeți seara picioarele și acoperiți cu folie alimentară. Pentru siguranță, pestge noapte puneți și niște jambiere. Dimineața spălați. Repetați o lună” – Mihaela Ticuleanu
„ Ceai și gel Circulație Optimă de la Terra Med Plant ” – Petra Bănică.
„ Cremă Aur Derm cu smirnă. O găsiți la magazinul cu naturiste sau online” – Ciuclea Felicia
„ Cremă de gălbene făcută după rețetă Mariei Treben ” – Silvia Balas
„ Cremă de chiparos, brusture, castane sălbatice, rășină de brad și ceară de albine” – Floarea Derla.