Leacuri de la cititori (IV) tumori, dureri, pietre la rinichi, arsuri, infecţii

Pe măsură ce auzi şi citești despre oameni care s-au vindecat cu ajutorul remediilor naturiste, începin să crezi în puterea plantelor medicinale.

Unii s-au tămăduit de maladii grave cu leacurile vechi cu care se tratau bunicii şi străbunicii noștri.

În rândurile următoare vă prezentăm câteva leacuri de la cititorii site-ului nostru, pe care le-au încercat și le-au fost utile, în speranţa că și alții se vor folosi de ele la nevoie.

Pietre la rinichi

,,Zeama de la 3-4 lămâi – beți dimineața pe stomacul gol. Elimină pietrele la rinichi în aceeași zi. Tatăl meu a eliminat 3 pietre cu zeama de lămâie.

A făcut ecografie înainte și după, și a văzut că le-a eliminat. Zeama de lămâie le erodează şi elimină” – Ionela Teodora.

,,Sucul de lămâie este cel mai bun litotritic în toate tipurile de calculi, renali sau biliari. Chiar eu am eliminat o piatră renală ce îmi făcea viața un calavar.

Însă nu trebuie ca o persoană să aibă stomacul chinuit de gastrită hiperacidă sau ulcer gastric ca să poată folosi rețeta cu pricina.

Eu am băut puțin suc diluat cu apă caldă fiindcă stomacul nu mi-a permis mai mult. Sănătate tuturor și să auzim numai de bine” – Inna Ghidovit.

Tumori

,,Coada-calului, crețișoara, coada şoricelului – amestecate câte o linguriță din fiecare plantă, la 3 căni de apă fierbinte, lăsate la infuzat 10 minute. Strecurați și beți o cană de ceai la prânz şi seara.

Foarte bun pentru tumori. Un unchia avea tumoră la cap și a băut ceaiuri o lună de zile şi tumora a dispărut și nu s-a mai operat” – Ionela Teodora.

Oțet de trandafiri

„Un leac foarte folositor. Eu știu de el de când eram o copiliță. Aveam anemie, leşinam des și doar acest leac mă readucea la viață” – Georgeta Furtuna.

Frunze de nuc, nuci verzi

„Fierbeţi frunzele de nuc. Turnați în cadă sau într-un lighean mai mare în care puteți intra cu totul. Apa să fie caldă. Stați până rezistaţi.

Foarte bun pentru dureri de mijloc, dureri de picioare. Frunzele de nuc conțin iod” – Ceauși Nesia.

„Pentru deranjament la stomac și pentru cicatrizarea ulcerului la stomac se procedează astfel: nucile mici, când sunt pentru dulceață, se crestează și se așează într-un borcan de sticlă.

Se presară zahăr peste ele și uite așa până termini nucile, închizi borcanul și îl lași la soare până se topeşte zahărul.

Se strecoară iodul (lichidul) și se pune în ceva închis. Se ține la frigider. Pentru ulcer, se amestecă o parte de iod cu două părți de țuică curată de prună.

Dimineața, înainte de masă, se ia câte un păhărel. Acest tratament l-a testat o cunoștință, și când l-a pus medicul la aparat, a observat că nu mai are nimic.

Era propus pentru operație și așa că l-a trimis acasă. Totul este să faci și să ai încredere, să nu fii cu inima îndoită” – Paulina Dina.

Flori de crin

,,Bunica mea aduna florile de crin, le punea într-o sticlă cu gâtul larg, după care turna gaz de lampă și lăsa 21 de zile la cald.

Şi apoi folosea la frecții – genunchi, spate, gât înțepenit. Doamne ajută, să încercați!” – Linivana Vasile.

„Pe mama mea a mușcat-o un câine. Era în vârstă, nu s-a dus la medic. A pus petale de crin, scoase din spirt şi s-a lecuit. De fiecare dată ia punea pe rană petalele de crin” – loanna Kostynyan.

Ciuperca unghie

„Pentru ciupercă, din experienţa mea: bicarbonat și lămâie. Pui bicarbonat pe jumătate de lămâie și pui unde ai probleme.

Sau numai bicarbonat cu apă într-un lighean, vedeţi cum vă scăpați de probleme. Vă rog să-mi spuneți cum e şi ce piele catifelată!Alex Andra.

Tendința, dureri de genunchi

„Eu m-am vindecat de o tendinită la degetele de la o mână după ce am luat antiinflamatoare. Într-o sticlă de plastic, am pus rădăcină de tătăneasă, tăiată mărunt, peste care am pus țuică făcută în casă (sau alcool de 60 de grade).

Am pus sticla pe balcon, la soare. Iarna am pus-o în bucătărie, la cald, timp de 15 zile. Este bună și pentru durerile de genunchi” – Doina Cornelia Andrei.

Entorsă

„Sincer, vă spun din experiența mea. Am avut o entorsă la picior – gleznă şi am folosit această plantă (tătăneasă). Am zdrobit frunze stropite cu spirt.

Am pus pe fașă de tifon, am înfășurat piciorul cu pricina. Și m-am vindecat, fără să merg la medic” – Cornea Eugenia.

Arsuri, infecții

„Pătlagina este incredibilă. Soțul meu a avut mâna arsă de flacără, carbonizată carnea de pe mână, și cu pătlagină s-a refăcut pielea. Incredibil! Slavă lui Dumnezeu!

Când este o infecție în corp, faceți ceai de pătlagină, păpădie şi cimbrișor!” – Luminița Fotini Maria Antoaneta.

Muscături de șarpe

,,Frunza de pătlagină vindecă și mușcături de şarpe” – Elena Ariton.

Dureri

,,Frunza de brusture se spală bine, se zdrobește puțin cu sucitorul și se pune în spirt la macerat. Se poate păstra pentru iarnă.

Se scoate o frunză, se pune într-o batistă și se așează pe locul durerose, până se usucă bine” – Ana Timofte.

Dacă știți și voi alte leacuri utile, faceţi-le cunoscute în comentariile la acest articol, ca să se folosească și alții de ele.

Sursă