Leacuri bătrânești pentru bătături – 10 cele mai eficiente remedii

Dacă aveți băuturi, cu siguranță ați încercat deja să le îndepărtați prin diverse soluții. Dacă nimic nu a funcționat, vă sugerăm să testați și metodele prezentate în acest articol.

Veți găsi leacuri bătrânești pentru bătături care constau din ingrediente simple, pe care le aveți deja în casă.

Din punct de vedere medical, bătăturile sunt create din straturi de piele îngroșată. Ele apar în urma presiunii constante sau excesive. Au o formă rotundă și pot fi sau nu dureroase.

Bătăturile nu sunt un pericol pentru sănătate, însă au un caracter extrem de deranjant. Apa de regulă pe tălpi și pe palme și îngreunează mersul sau desfășurarea activităților zilnice.

În perioada Evului Mediu, familiile de aristocrați foloseau instrumente speciale de tăiere a bătăturilor și îndepărtarea lor de pe piele. Astăzi avem la dispoziție metode mai puțin invazive și mai puțin dureroase.

Remediile naturiste funcționează, dar un imediat. Este nevoie de perseverență pentru a vedea rezultatele. Eficiența lor crește și mai multe remedii simultan.

Compresele cu ulei de ricin sunt unul dintre cele mai vechi leacuri bătrânești pentru bătături. Au fost utilizate în diverse culturi, poate la noi mai puțin.

Ulei de ricin are o putere uriașă de pătrundere în țesuturile de dedesubtul pielii și de înmuiere a formațiunilor întărite.

Se spune că acest ulei poate să dizolve tot felul de crescături, tumori, chisturi, pinteni, ciocuri, noduli, osteofite.

Metoda este rapidă și foarte simplă. Se ung bătăturile cu ulei de ricin de 3 ori pe zi, până la dispariția lor. În unele cazuri, bătăturile trec după o săptămână de tratament.

Înmuiați piciorul sau palma afectată de bătătură în apă caldă pentru 5 minute. Uscați bine bătătura și apoi frecați pielea cu piatră pince pentru a îndepărta stratul de piele moartă de la suprafață.

Pisați o aspirină și amestecați pulbere obținută cu o picătură de apă, sau cât este nevoie pentru a obține o pastă. Aplicați pasta pe bătătură și lăsați-o să acționeze 5 minute. Clătiți apoi apa curată.

În farmacii există și soluții lichide de acid salicilic, geluri sau creme cu acid salicilic pe care le puteți folosi. Aplicațiile se face de 1-2 ori pe zi, timp de 2 săptămâni.

Acidul salicilic rupe practic legătura dintre celulele pielii acumulate la nivel bătăturii și începe să le dizolve.

Acidul salicilic solubil în ulei ( soluțiile uleioase ) este mai eficient deoarece are o putere mai mare de penetrate a pielii și dizolvare a celulelor moarte. Are proprietăți antiinflamatoare și exfoliante. Este folosit și în alte probleme ale pielii, precum coșuri, pustule, puncte negre sau acnee.

Înmuiați membrul afectat de bătături în apă caldă. Înmuiați o bucată mică de vată sau tifon într-o lingură de oțet de mere. Aplicați-o pe bătătură, presând-o pe piele timp de 5 minute, apoi așteptați să se usuce pielea.

Aplicați apoi 1-2 picături de ulei esențial de arbore de ceai ( tea tree ) pe bătătură , fără să mai clătiți. Folosiți acest remediu zilnic.

Oțetul ajută la exfolierea celulelor moarte de piele și înmoaie formațiunile întărite. Totodată, este antibacterian.

Umpleți un lighean cu apă caldă. Adăugați 1 cană de sare amară ( săruri Epsom ) și agitați apa să se dizolve cristalele. Înmuiați picioarele sau mâinile în această soluție pentru 10-15 minute.

Frecați apoi bine bătătura cu piatra ponce. Folosiți această metodă în fiecare zi. Sarea amară este un excelente exfoliant. Are efecte calmante, analgezice și antibacteriene.

Amestecați 1 lingură de apă cu 1 lingură de suc de lămâie și 1 lingură de bicarbonat de sodiu. Pasta obținută se aplică pe bătătură și se lasă să acționeze peste noapte.

Repetați procedura seară de seară, timp de o săptămână. Bătătura se va usca și straturile de piele vor cădea. Bicarbonatul are efecte similare sării amare.

Decojiți un cățel de usturoi și tăiați-l în jumătate. Frecați bătătura cu partea tăiată, zemoasă a usturoiului, timp de un minut.

Cealaltă jumătate de cățel de usturoi se aplică pe Bătături, se fixează și se lasă să acționeze de seara până dimineața. Puteți încerca acest tratament timp de câteva nopți la rând.

Usturoiul este unul dintre cele mai reușite leacuri bătrânești pentru bătături. Eficiența sa a fost demonstrată științific.

Amestecați 1-1 1/2 linguri de miere cu 1 lingură de pulbere de turmeric. Pasta groasă se aplică pe bătături și se lasă până se usucă. Faceți acest tratament de 2 ori pe zi și bătătura se va micșora.

Turmericul este unul din cele mai eficiente leacuri bătrânești pentru bătături folosite în Asia.

Tăiați o felie de lămâie și aplicați-o pe bătături. Fixați-o cu un bandaj și lăsați-o să acționeze peste noapte. Repetați procedura în fiecare seară până la dispariția bătăturii.

Sucul de lămâie este foarte acid și ajută la dizolvarea straturilor întărite de piele.

Tăiați o felie de ceapă și aplicați-o pe bătături. Procedura este similară celei prezentate mai sus cu felia de lămâie.

Tăiați o bucățică de pâine și înmuiați-o în oțet. Aplicați-o pe zona afectată și fixați-o cu un tifon și o folie de plastic. Se lasă peste noapte, iar a doua zi se îndepărtează. Bătătura se va micșora cu fiecare aplicare,

Sursa