Lămâi fierte: Un stimulent al imunității sau un mit?

Apa fiartă cu lămâie este adesea prezentată ca un tratament natural pentru o varietate de afecțiuni. Unii oameni susțin chiar că poate stimula pierderea în greutate, vă poate curăța pielea și poate spori imunitatea.

Băutura se prepară prin fierberea lămâilor sau a cojilor de lămâie în apă. În unele cazuri, oamenii adaugă și alte ingrediente, cum ar fi ghimbir, miere, scorțișoară sau piper cayenne.

În timp ce mulți jură pe acest remediu natural, alții se pot întreba dacă există vreun adevăr în acest mit comun despre sănătate.

Acest articol analizează mai îndeaproape apa fiartă cu lămâie pentru a determina cum vă poate afecta sănătatea și dacă merită să o încercați.

Adăugarea apei fierte cu lămâie în dieta ta este o modalitate excelentă de a te menține hidratat și de a te asigura că bei suficientă apă pe parcursul zilei.

Apa cu lămâie poate fi deosebit de benefică pentru cei cărora nu le place să bea apă obișnuită și preferă în schimb băuturile aromate.

Menținerea hidratării este importantă pentru multe aspecte ale sănătății. Hidratarea joacă un rol cheie în metabolism, funcția creierului, sănătatea rinichilor și multe altele.

Ar putea preveni apariția pietrelor la rinichi

Unele cercetări sugerează că apa cu lămâie ar putea ajuta la prevenirea pietrelor la rinichi de oxalat de calciu. Aceste depozite dure care se formează în rinichi pot provoca dureri severe și alte simptome, cum ar fi greața și vărsăturile.

Apa cu lămâie ar putea ajuta deoarece citricele sunt bogate în acid citric, un compus care se poate lega de calciu pentru a preveni formarea pietrelor la rinichi.

Consumul de apă cu citrice poate crește, de asemenea, cantitatea de urină pe care o excretați, ceea ce poate ajuta, de asemenea, la protejarea împotriva pietrelor la rinichi.

Unele studii mai vechi au constatat că consumul de limonadă sau de suc de lămâie diluat cu apă ar putea crește cantitatea de citrat din urină și ar putea scădea semnificativ riscul de formare a pietrelor la rinichi.

Pentru cele mai bune rezultate, asigurați-vă că adăugați suc de lămâie la apa fiartă cu lămâie pentru a maximiza conținutul său de acid citric.

Lămâia fiartă poate susține pierderea în greutate

Atunci când este combinată cu o dietă bine închegată, apa fiartă cu lămâie poate fi o opțiune excelentă dacă vrei să slăbești. Cu toate acestea, este probabil că acest lucru se datorează faptului că apa susține pierderea în greutate – nu pentru că apa cu lămâie este deosebit de benefică.

Studiile arată că mărirea aportului de apă poate fi asociată cu o pierdere în greutate mai mare, mai ales dacă o folosești pentru a înlocui alte băuturi mai calorice din dieta ta.

Consumul de apă înainte de mese poate crește, de asemenea, senzația de sațietate, ceea ce ar putea duce la scăderea consumului de alimente.

Mai mult, unele studii mai vechi au constatat că apa potabilă ar putea stimula temporar metabolismul și ar crește arderea caloriilor și a grăsimilor. Cu toate acestea, este nevoie de mai multe cercetări, deoarece unele studii au observat rezultate mixte.

Și, din nou, consumul de apă este asociat cu pierderea în greutate. Cercetările nu indică faptul că apa cu lămâie este mai eficientă decât apa obișnuită.

Sursa