La cât timp trebuie să speli, de fapt, lenjeria de pat. Ai schimbat-o greșit în tot acest timp

Înainte de toate, igiena este foarte importantă pentru o viață sănătoasă. Cu toții ne dorim să avem o casă curată, un pat relaxant și o lenjerie mereu curată, dar puțini dintre noi știu cum putem atinge aceste obiective. Specialiștii ne recomandă să respectăm anumite reguli când vine vorba despre așternuturi, pilote și lenjerii, care ar trebuie să fie mereu proaspăt spălate.

Este foarte important să avem grijă de lenjeria noastră de pat, tipul de material pentru care optăm, având în vedere că intră in contact cu pielea de zi de zi. La fel de important este să o curățăm cum trebuie, pentru că poate deveni cu adevărat un focar de microbi dacă lăsăm de izbelește. Astfel, experții au spus, exact, ce program trebuie să urmăm.

Dacă în perioada rece, specialiști în igienă recomandă spălarea lenjeriei de pat o dată pe săptămână, în zilele toride de vară am putea chiar să o curățăm de trei ori pe săptămână. Temperaturile cresc, transpirăm mai mult și tot excesul merge direct în așternuturile de pe pat care necesită o atenție deosebită.

Regula se aplică tocmai și la pilotele de pat, care au un material ceva mai gros și unele chiar necesită curățare chimică. Dacă ai o mașină de spălat bună, le poți spăla, totuși, de două ori pe lună.

Cei mai mulți dintre noi consideră că spălarea lenjeriei de pat este ceva banal, dar nu se gândesc că programul nepotrivit al mașini de spălat le poate distruge sau chiar nu le curăță cum trebuie. Cel mai important lucru de care trebuie să ții cont este materialul acesteia, care poate necesita un regim special.

În general, bumbacul nu are nevoie de un ciclul de spălare special. O lenjerie se spală corect la 40 de grade, dar temperatura poate fi ridicată și la 60 de grade sau chiar 90, în cazul celor sensibili, în cazul familiilor cu copii și animale de companie.

Sursă