Întâmplare stranie într-un cimitir. Preotul i-a zis că este nebun!

Descoperire cutremurătoare! Un bărbat care dormea într-un cimir din Huşi s-a dus la un preot şi i-a spus că tot aude zgomote ciudate venind dintr-un mormânt. Preotul nu l-a crezut şi i-a zis că este nebun! Rafael a auzit din nou acele sunete stranii şi a insistat ca cineva să meargă şi să verifice. Ulterior, i s-a dat dreptate. A făcut făcută o descoperire unică!

Părintele Cleopa este acel care a scos la iveală pentru prima dată această poveste. Una reală 100%, spunea faţa bisericească! Este vorba despre cazul mortului neputrezit din Huşi.

Totul pleacă de la Arhiepiscopia din Huşi, unde trăia un călugăr smerit, un olar. Mânca doar o dată pe zi şi, în fiecare seară, adormea în cimitirul din Huşi.

Într-una dintre nopţi, în jurul orei 00:00, călugărul numit Rafael s-a dus la duhovnicul episcopiei, la Daniel, şi l-a chemat în cimitir, după ce a auzit mai multe zgomote bizare. Preotul însă, l-a făcut nebun şi l-a trimis de acolo. Nu credea o iotă din ce zicea Rafael!

„Se duce la duhovnicul episcopiei, la Daniel care avea 90 de ani și îi spune: „Părinte, hai la cimitir și dezleagă pe unul că tare naiba fac dracii în mormânt, zice”. Preotul îi spune: „Măi, nebunule, măi, îndrăcitule, tu dacă dormi în morminte, câte nu îți arată ție dracii? Du-te de aici, ce mă deranjezi?””, povestea părintele Cleopa.

S-a mai dus o dată la preot, dar nimic. A treia oară însă, preotul s-a lăsat convins şi a mers cu Rafael noaptea, în cimitir.
„Toată lumea credea că Rafael e nebun și toate zgomotele pe care le auzea din mormânt erau amăgiri. De trei ori s-a dus Rafael la duhovnic, abia a treia oară a reușit să-l convingă să meargă noaptea în cimitir și să audă cu urechile lui țipetele (…) Era o jale din pământ de acolo”, mai spunea acesta.

Aşa, părintele a realizat că zgomotele nu sunt o invenţie şi că vin din mormântul administratorului Episopiei Huşilor. Au dezgropat mortul şi nici el, nici siciul nu putrezise.

„Cum l-au pus, complet, așa a fost ca să se vadă minunea lui Dumnezeu. Dar era negru la față și mirosea urât”.

Când preoţii i-au făcut slujba de dezlegare, se ştie că trupul administratorului Episcopiei Huşilor s-a împrăştiat asemenea cenuşei.