Îngrijirea mâinilor: transpirate crăpate catifelate, netede, sau albe. Iată ce remedii naturiste există la îndemâna oricui

Se spune că unghiile și respectiv mâinile reprezintă oglinda fiecărei persoane de aceea trebuie ca îngrijirea mâinilor și unghiilor trebuie să fie o activitate uzuală, mai ales și pentru ca la nivelul mâinilor, adică în palmă , se găsesc puncte reflexe pentru fiecare organ.

Persoanele care transpiră în palmă, atunci când au emoții; sunt stresate sau pur și simplu au mâinile transpirate tot timpul, pot trata această afecțiune folosind următoarele plante:

Tamponările palmelor cu suc de lămâie – astupă porii și diminuează.

Pentru catifelarea mâinilor se recomandă următoarele plante:

Această afecțiune poate să apară ori datorită unei lipse acute de vitamine din organism sau ca o consecință a faptului că mâinile sunt expuse mult timp la acțiunea diferitelor poluanți: acizi, baze și alte substanțe. Mâinile se tratează astfel:

O cură cu sucuri naturale de legume și fructe, în special de morcovi care ajută la refacerea pielii;

Ulei de cătină sau ulei vegetal – se ung mâinile de mai multe ori pe zi masând ușor pielea.

Pentru a avea mâini netede și catifelate se recomandă ca tratament 2 bucăți de rădăcini de țelină fierte timp de 30 de minute în 500 ml de apă, când soluția se răcește puțin ajungând la o temperatură suportabilă, se introduc mâinile și se țin 10 minute; ajută și în cazul mâinilor care se înroșesc sau învinețesc.

Pentru albirea mâinilor se folosesc următoarele plante:

Sursă