GUVERNUL JAPONEZ INTERZICE TOATE CUPTOARELE CU MICROUNDE DIN ȚARĂ

Guvernul japonez a decis să scape de toate cuptoarele cu microunde din țară, înainte de sfârșitul anului, scrie lifter și Noticias sobre.

Potrivit sursei, toți cetățenii și organizațiile ar fi obligați să respecte cerința. Motivul pentru interzicerea folosirii unui cuptor cu microunde ar fi un studiu realizat de oamenii de știință de la Universitatea din Hiroshima, care au constatat că microundele au cauzat mai mult rău sănătății cetățenilor timp de 20 de ani, decât bombardarea avioanelor americane în septembrie 1945.

Toate fabricile din Japonia care produc cuptoare cu microunde au închis deja magazinele de firmă. În 2021, se intenționează oprirea producției de cuptoare cu microunde în Coreea de Sud. Între timp, China intenționează să renunțe la acest tip de tehnologie până în 2023.

Potrivit experților, alimentele încălzite într-un cuptor cu microunde au vibrații nefavorabile, dăunătoare. În plus, cercetătorii au efectuat un experiment: 5 gândaci au fost plasați deasupra, pe un cuptor cu microunde, timp de 3 ore, în care cuptorul a fost setat la opțiunea „grill”. În timp de 3 ore, toate insectele au murit.

You cannot copy content of this page