Gelatina pentru durerile articulare: o rețetă naturală eficientă

Deşi există și alte proprietăți utile. Pe lângă faptul că gelatina este foarte populară în gătit, acest produs îmbunătățește sistemul cardiovascular și procesele metabolice din organism. Revenim însă la subiectul nostru.

Gelatină pentru dureri articulare

Oamenii suferă de dureri articulare în boli precum osteoartrita, poliartrita reumatoidă, osteoporoză, traume, gută și altele. Medicamentele antiinflamatoare cunoscute precum curcuma, mierea, usturoiul, ghimbirul pot ameliora această durere, dar există un alt remediu mai puțin popular. Și asta este gelatina!

Datorită proteinelor și colagenului conţinut, gelatina este foarte utilă pentru sănătatea dumneavoastră. În primul rând, acestea sunt necesare pentru sistemul osos, deoarece le obținem din oase și deșeuri de carne.

Colagenul este cea mai abundentă proteină din organism. Se găsește în piele, oase, păr, țesut conjunctiv. O lingură de gelatină conține 6 până la 12 g de proteine. Corpul nostru absoarbe colagenul din gelatină, completându şi propriile rezerve.

Durerea articulară este redusă în 2 moduri: prin întărirea oaselor și creșterea nivelului de colagen din țesutul conjunctiv. Gelatina conține condroitină, o componentă importantă a cartilajului.

Numai gelatina organică fără aditivi aromatici are proprietăți utile.

Mai jos vă oferim o rețetă simplă pentru combinarea gelatinei cu diverse produse naturale.

Budinca de gelatină:

3 linguri de stafide 2 linguri de gelatină fără aromă
8 lingurițe semințe de in
4 linguri semințe de susan 3 linguri semințe de dovleac
3/4 cană cu miere

Mod de preparare:

Se amestecă bine toate îngredientele intr-un blender si se toarnă într-un borcan de sticlă. Depozitați la temperatura camerei.

Mod de utilizare: 1 lingurita de doua ori pe zi inainte de micul dejun si pranz.

Util pentru îmbunătățirea stării articulațiilor!

Pregatiti o crema antiinflamatoare cu capsaicina, la dumneavoastra acasa pulberea de ardei Cayenne amestecata cu 3 linguri de ulei de masline si aplicata la nivelul articulatiilor dureroase poate face minuni datorita reducerii subtantei P, responsabila de trimiterea senzatiei de durere catre creier. Usoara usturime locala dispare dupa primele aplicari

Sursa