Frumusețea după 40 de ani!

Ai trecut de 40 de ani și te gândești că frumusețea ta a trecut? Nimic mai greșit! Femeia este frumoasă la orice vârstă, iar cu puțină grijă și preocupare, poți ajunge să arăți mai tânără cu 10 ani. Un ten frumos și sănătos reprezintă primul pas spre o mai mare încredere în tine.

Continuitatea este cuvântul cheie în atingerea unui chip proaspăt, peste care să nu se vadă atât de evident trecerea timpului. Violeta Vîlsan, specialist în cosmetică, ne-a dezvăluit câteva trucuri și pași pe care o femeie cu tenul matur îi poate urma pentru rezultate vizibile și de durată la nivelul feței.

Cel puțin șase cure consecutive de tratamente personalizate activează procesul de regenerare cutanată și reduce ridurile vizibile. Aparatele nou apărute în industria cosmetică fac lucrurile mai ușoare și mai eficiente. 

– Întodeauna se începe cu curățarea feței, indiferent de tratamentul pentru care se optează, inclusiv pentru cele făcute acasă. Fața trebuie curățată pentru a se elimina particulele de praf și de grăsime.

– Pentru catifelarea pielii și netezirea ridurilor se recomandă un exfoliator fin (acid citric, lactic, glicolic), care activează și regenerarea celulară.

–  Micoractivarea îmbunătățește instant elasticitatea și regenerează pielea. De asemenea, reactivează țesutul din jurul cicatricilor, semnelor și ridurilor.

– După microactivare se pun acid hialuronic și colagen, pentru hidratarea pielii, un serum care reducere pierderea de apă și care acționează și asupra ridurilor. 

– Crema hrănitoare activează procesul de regenerare celulară, îmbunătățește elasticitatea și fermitatea. Calmează pielea după microactivare/poliabraziune și stimulează procesul de recuperare.

– Masca facială închide porii după microactivare. Se alege în funcție de tipul tenului și de procedura aleasă de cosmeticiană.

– Crema hidratantă de final
– SPF-ul. Crema de protecție solară este „sfântă” indiferent de anotimp și de vreme, căci razele UV care cauzează cancer de piele și îmbătrânirea prematură sunt prezente indiferent de temperatură sau dacă cerul este înnorat.