Fructul Kaki sau Fructul divin – Ce beneficii extraordinare are

Fructul kaki este cunoscut de asemenea sub numele de „Fructul Divin”, datorită numelui său științific de origine greacă, sau curmal japonez. Este un fruct de culoare portocalie care seamana foarte mult cu roșia.

1. Kaki ajuta la pierdere în greutate

Un fruct de marime medie are o greutate în jur de 168 de grame și doar 31 de grame de carbohidrati. Fructul nu are aproape nici o grăsime. Acești doi factori il fac aliment ideal pentru cei care doresc o gustare fara sa ia in greutate!

2. Sursa bogata de fitochimicale, combate infectiile si inflamatiile

Fructul kaki este o rezervă bogată de fitochimicale asortate – catechine si antioxidanti polifenolici. Catechin este un agent anti-inflamator și anti-infecțios puternic. Astfel, ar putea ajuta la apărarea organismului împotriva reacțiilor inflamatorii nedorite și infecții.

3. Anti-hemoragic natural

Curmalul japonez sau kaki este recunoscut pentru proprietățile anti-hemoragice. Nu e de mirare că a fost utilizat inca cele mai vechi timpuri în controlul sângerarii excesive produse din cauza rănilor.

4. Bun pentru un sistem digestiv sănătos

Fibrele, după cum știți, sunt esențiale pentru buna functionare a intestinelor. Folosirea regulata a acestui fruct bogat in fibre poate ajuta la atenuarea problemelor legate de constipatie sau balonare, ajutand astfel in mentinerea unui sistem digestiv sanatos. Taninurile prezente in kaki reglează mișcarea intestinală, ajutand la combaterea diareei.

5. Bun pentru hipertensivi

Frunctele kaki ar putea scadea tensiunea arteriala. Unii doctori sunt de parere ca aceste fructe pot interfera cu controlul tensiunii arteriale in timpul si dupa o interventie chirurgicala, de aceea nu le folositi cu cel putin doua saptamani inainte de o intervenie chirurgicala programata.

6. Intareste imunitatea

Fiind o sursa buna de vitamina C, fructele, atunci când sunt consumate în mod regulat, pot contribui la intarirea imunitatii. Acestea acționează ca un scut împotriva racealii, gripei, precum și diverselor infecții pulmonare, inclusiv astmului.

7. Ajută la lupta împotriva cancerului

Fiind o sursă bogată de antioxidanți, acest fruct ajută la reducerea radicalilor liberi care, în caz contrar, pot deteriora celulele si declansa cancerul. Prezența vitaminei A, precum shibuol si acidul betulinic, maresc proprietățile anticancer ale acestui fruct.

8. Îmbunătățește vederea

Fructul kaki contine vitamina A in cantitati semnificative. Este cunoscut faptul ca vitamina A are un rol esential in imbunatatirea vederii.

9. Ajută la producerea de celule roșii din sânge

Cupru, prezent în acest fruct, ajuta la absorbtia corecta de fier. Acest lucru, la rândul său, ajută la producerea de celule roșii din sânge.

10. Păstrează ficatul sănătos

Kaki este bogat in antioxidanti care neutraliza radicalii liberi. De asemenea, reduce efectul toxinelor și previne deteriorarea celulelor. Aceasta conduce în cele din urmă la un corp detoxifiată și un ficat sănătos.

11. Kaki conferă multa energie

Sucul de kaki este considerat un energizant natural datorita conținutului ridicat de potasiu și zahăr. Consumul unui singur pahar de suc ne poate da energie instantaneu in caz de epuizare si de stres.

Pentru ca beneficiile să fie mai tangibile este suficient să mâncaţi unul sau două fructe pe zi. Nu uitaţi că Kaki este util doar în stare coaptă. Respectaţi regulile de bază la cumpărare. În primul rând, acordaţi o atenție la dungile pe coaja fructului: cu cât acestea sunt mai multe, cu atât fructul este mai dulce. În plus, coaja trebuie să fie tare și netedă, iar pulpa moale (sau semi-moale). În acest caz, Kaki va fi cel mai util. Fructul Kaki copt trebuie să fie destul de moale, portocaliu, iar frunzele ar trebui să fie maro. Prezența punctelor negre pe fruct, sugerează faptul că fructul a început să se deterioreze.

Sursa